O firmă din Slatina a fost amendată și i s-a confiscat o cantitate importantă de lemn, în urma unei alerte primite prin aplicația "Radarul pădurii" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

O firmă din Slatina a fost amendată și i s-a confiscat o cantitate importantă de lemn, în urma unei alerte primite prin aplicația “Radarul pădurii”

De    •   Publicat acum 1 an, 16 decembrie 2016   •   Fara comentarii

 

O echipă a Gărzii Forestiere Suceava, împreună cu reprezentanții Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, au confiscat astăzi, 16 decembrie a.c., de la un operator economic din comuna Slatina, o cantitate importantă de material lemnos. La baza controlului a stat o alertă generată în programul SUMAL, denumit și ”Radarul pădurii”.

Potrivit organelor de control, exista suspiciunea că operatorul economic a expediat material lemnos dintr-un alt loc decât cel menționat în documentele de transport: operatorii economici au obligația, la începerea transportului de material lemnos, de a obține un cod unic, utilizând mijloace de transmitere electronică a informațiilor, pe lângă datele privind cantitatea de material, sortimentul și specia transportate, sistemul indicând și locul exact al începerii transportului, identificat prin longitudine și latitudine.

Astfel, s-a constatat că locul efectiv de începere al transporturilor era cu totul diferit de locul din care s-a menționat că s-ar fi încărcat în vederea transportării aceste materiale lemnoase. În loc ca sistemul SUMAL să indice ca loc de tăiere platformele primare din interiorul fondului forestier, acesta indica că transporturile proveneau din interiorul localității Găinești.

Echipa de control a Gărzii Forestiere Suceava și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au sancționat contravențional firma din Slatina cu amendă în valoare de 5000 de lei și a dispus confiscarea contravalorii a 172 de metri cubi de material lemnos diferite sortimente și specii (lemn rotund, lemn de foc și altele), a cărui valoare este de aproximativ 25.000 de lei.

Specialiștii Gărzii Forestiere Suceava au atras atenția operatorilor economici care utilizează aplicația SUMAL și generează codurile unice pentru transportul materialelor lemnoase, că au obligația să obțină aceste coduri unice de la locul în care se produce efectiv încărcarea acestor materiale în mijloacele de transport, în caz contrar riscând să fie sancționați contravențional și să le fie confiscate aceste materiale, deoarece există suspiciunea că sunt transportate alte materiale decât cele la care se face referire.

De asemenea, ei mai spun că astfel de verificări vor continua și în perioada următoare pe tot cuprinsul județului, coroborate cu acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile regimului silvic în suprafețele de terenuri incluse în fondul forestier național, indiferent de natura proprietății.

 

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 16 decembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 16, 2016 @ 8:19 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string fyLDfi to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com