Politică în familie! Deputatul Longher al comunității polonezilor nu a mai candidat, și-a propulsat soția în parlament. Familia Grosaru deține puterea în comunitatea italienilor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Politică în familie! Deputatul Longher al comunității polonezilor nu a mai candidat, și-a propulsat soția în parlament. Familia Grosaru deține puterea în comunitatea italienilor

De    •   Publicat acum 1 an, 15 decembrie 2016   •   2 comentarii

În afara celor 4 senatori și 10 deputați de la PSD, PNL și ALDE aleși la alegerile de duminică, județul Suceava a dat și 2 parlamentari aparținând minorităților – Victoria Longher de la Uniunea Polonezilor din România și Andi Grosaru din partea Asociației Italienilor din România RO.AS.IT.

Ei vor reprezenta aceste minorități după ce au adunat, în județul Suceava, 1.277 voturi – Longher și 150 voturi – Grosaru.

Victoria Longher este soția deputatului aceleeași comunități – Ghervazen Longher, cel pe care procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pentru conflict de interese ( 2 acte materiale ).

În calitate de deputat, el a fost învinuit că a formulat cerere de angajare a fratelui său la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru fratele său de 19.767 lei.

Totodată, Longher a formulat cerere de angajare a surorii sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru sora sa de 15.800 lei.

În mesajul de după alegeri, Victoria Longher spunea că  „apreciez votul de încredere și mesajele de încurajare din partea dumneavoastră, unii pe care nici nu îi cunoșteam, dar care m-au susținut.

Promit să nu vă dezamăgesc și voi face tot posibilul să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus”.

 

 

Andi Grosaru, fiul fostului deputat al minorităţii italiene din România Mircea Grosaru, a fost singurul candidat al Asociaţiei Italienilor din România –RO.AS.IT. la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Andi Grosaru este secretarul general al RO.AS.IT., în timp ce mama sa, Ioana Grosaru este preşedintele asociaţiei.

Tatăl lui Andi Grosaru, Mircea Grosaru, a fost preşedinte al RO.AS.IT. şi deputat al minorităţii italiene din 2004 până în 2014, când a decedat la Spitalul Judeţean Suceava, în urma unui infarct.

„Mulțumesc celor care m-au votat.

Voi reprezenta așa cum se cuvine minoritatea italiană în Parlamentul României”,  a declarat Andi Grosaru după aflarea rezultatelor.

 

DAN PASCARU

Surse foto : Facebook

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 15 decembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 15, 2016 @ 6:26 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Ana Maria spune:

  Familie mare. Frati, surori. Peste 2-3 mandate predau stafeta copiilor. Nu mai scapam de ei.

 2. Dorina spune:

  Femomenul este la scara larga. Nu doar in Romania. Si in SUA Trump vrea sa-si puna membrii in fuctii cheie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string 8TsIhC to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com