Atelier regional – finanțări prin proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienți” în Regiunea Nord-Est - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Atelier regional – finanțări prin proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienți” în Regiunea Nord-Est

De    •   Publicat acum 3 ani, 14 decembrie 2016   •   Fara comentarii

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează mâine la Iași un atelier regional în cadrul caravanei pentru promovarea finanțărilor disponibile prin proiectul  Controlul integrat al poluării cu nutrienți,  eveniment organizat în sprijinul unităților administrativ–teritoriale din județele Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău și Vaslui, care sunt potențiali beneficiari ai finanțărilor nerambursabile disponibile în cadrul acestui proiect.

Atelierul organizat în regiunea de dezvoltare Nord-Est este parte a caravanei la nivel național care se va desfăşura în toate regiunile de dezvoltare, în perioada 2016-2017 și se adresează tuturor unităților teritorial-administrative din regiune.

Proiectul  Controlul integrat al poluării cu nutrienți  are ca obiectiv reducerea poluării cu nutrienți şi sprijnirea conformării autorităților publice locale cu prevederile Directivei Nitrați.

Cea mai importantă componentă a proiectului este reprezentată de finanțarea investițiilor realizate de autoritățile publice locale pentru reducerea poluării cu nitrați a apelor.

Începând din anul 2017, vor fi lansate apelurile de proiecte pentru aceste investiții, care vizează finanțări pentru infrastructură de management al gunoiului de grajd – platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd, stații de compostare şi peletizare a gunoiului de grajd, instalații de producere a biogazului, sisteme de canalizare şi epurare a apelor uzate menajere de mici dimensiuni și plantări de perdele de protecție vegetală între terenurile agricole şi cursurile de apă.

 

SERGIU JIPA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 14 decembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 14, 2016 @ 3:15 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string BeZWPQ to the field below: