Premii pentru colindătorii din Hârtop - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Premii pentru colindătorii din Hârtop

De    •   Publicat acum 3 ani, 12 decembrie 2016   •   Fara comentarii

 

Sâmbătă, 10 decembrie 2016, în localitatea Stejaru din județul Neamț a avut loc Festivalul Concurs de colinde, datini și obiceiuri de iarnă „Am pornit cu colindatu”.

Avem plăcerea să vă anunţăm că un grup folcloric format în împrejurimile Fălticeniului este marele câştigător al acestui concurs. E vorba de Grupul „Moldava”, coordonat de prof. Lenuţa Rusu, care a adunat lângă ea copii talentaţi, pe care i-a crescut şi format în respect pentru tradiţiile autentice româneşti. Interpretă consacrată de muzică populară, Lenuţa Rusu a hotărât să-şi transmită măiestria către generaţiile viitoare, pregătind tinerele vlăstare pentru a prelua sarcina grea de perpetuare a obiceiurilor străvechi. Copii, între 6 şi… 20 de ani, i-au venit alături în acest ambiţios proiect numit „Moldava”, ce parcă străbăte ecoul precum o legiune romană – deşi portul popular este de evidentă moştenire dacică – şi care începe să revendice victorii… Sunt acele reuşite obţinute în urma „războaielor” purtate în plan cultural, în armonicele cântecului popular autentic. Sâmbătă, colindele au fost cele care au încântat juriul nemţean, lăsând în braţele „moldavilor” Trofeul Festivalului. O reuşită de excepţie cu care elevii Şcolii Gimnaziale din Hârtop se pot mândri pe deplin: grupul s-a clădit aici!

Iar pentru ca reuşita să fie deplină, doi laureaţi au însoţit trofeul:  Andreea Mihăilă (17 ani) a obţinut Premiul I, iar Afilipoaei Sabin (7 ani) Premiul II.

Iar noi, nişte timizi observatori, nu putem decât să le urăm succes pe mai departe!

 

 

GINA-MARIA TODICĂ

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 12 decembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 12, 2016 @ 9:54 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string bdsdhT to the field below: