Polițiștii suceveni atrag atenția asupra comercializării și deținerii obiectelor pirotehnice de sărbători - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițiștii suceveni atrag atenția asupra comercializării și deținerii obiectelor pirotehnice de sărbători

De    •   Publicat acum 3 ani, 24 noiembrie 2016   •   Fara comentarii

Artificii

Poliţiştii derulează acţiunea  Foc de artificii  în vederea prevenirii  producerii unor evenimente negative cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură ( răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri ) şi prevenirii, identificării şi sancţionării faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul articolelor pirotehnice.

De cele mai multe ori victimele manipulării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice sunt  din rândul  copiilor,  fiind situaţii  în care au ajuns cu răni grave la unităţile medicale, de la arsuri  până  la pierderea unor simţuri sau organe.

În perioada sărbătorilor de iarnă  2016/2017,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava , prin  structura specializată  Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase va organiza acţiuni  de control  în  vederea identificării şi sancţionării agenţilor economici  dar şi a persoanelor fizice care încalcă legea comercializând fără drept către populaţie articole pirotehnice interzise.

Conform art. 37 din Legea 126/1995 republicata, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Persoanele care produc, deţin, transferă sau comercializează articole pirotehnice precum şi persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice    au obligaţia de a obţine autorizaţia din partea inspectoratului teritorial de muncă şi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Persoanele fizice nu au dreptul sa deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice, sub sancţiunea răspunderii penale, daca nu fac dovada calităţii de artificier sau pirotehnician  autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale, cu excepţia articolelor pirotehnice din categoria 1 si P1 , ce pot fi deţinute si utilizate de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 24 noiembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 24, 2016 @ 2:03 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string SlfhBi to the field below: