O bătrână din Suceava nu s-a lăsat înșelată prin metoda ACCIDENTUL. Polițiștii atrag atenția să nu dați bani persoanelor necunoscute - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

O bătrână din Suceava nu s-a lăsat înșelată prin metoda ACCIDENTUL. Polițiștii atrag atenția să nu dați bani persoanelor necunoscute

De    •   Publicat acum 3 ani, 21 noiembrie 2016   •   Fara comentarii

 politista-pe-strada

Poliţiştii atrag atenţia că s-au obţinut date şi informaţii cu privire la creşterea gradului de risc victimal, în ceea ce priveşte înşelăciunile prin metoda Accidentul.

Ieri, o femeie de 87 de ani a dat dovadă de responsabilitate şi a refuzat să dea curs solicitărilor de a plăti 7.000 euro.

Un bărbat din municipiul Suceava a sesizat faptul că  persoane necunoscute au contactat-o telefonic pe sora sa, de 87 de ani şi sub pretextul că nepotul ei a fost implicat într-un accident rutier,  au încercat să o determine să le remită o sumă de bani.

Ea a fost sunată pe telefonul fix de către  persoane necunoscute, care s-au prezentat ca fiind poliţişti şi medici.

Invocând faptul că nepotul ei ar fi fost implicat într-un accident rutier în urma căruia a suferit traumatisme ce impun un transplant de plămân, iar operaţia costă în jur de 7.000 euro, aceştia au încercat să o determine să le remită suma de bani.

Întrucât femeia le-a spus autorilor că ştie despre acest mod de operare infracţional şi a refuzat să continue discuţia, autorii au întrerupt convorbirea telefonică şi nu au mai revenit.

Femeia l-a contactat imediat pe nepotul ei şi a realizat că s-a încercat inducerea sa în eroare.

Pentru a conștientiza populația cu privire la înșelăciunea prin metoda  Accidentul  dar şi cu privire la furturile prin împrietenire, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava şi poliţiştii de proximitate au desfășurat mai multe activități de prevenire.

Oamenii legii au fost prezenţi în zona bisericilor şi în interiorul acestora, fiind organizate activităţi de informare, având în vedere că grupul ţintă este întâlnit în aceste locaţii într-un număr mare.

De asemenea, acţiuni au fost organizate şi în mediul stradal şi în parcurile publice din municipiul Suceava, ocazie cu care poliţiştii de prevenire au stat de vorbă cu cetățenii și le-au transmis sfaturi și recomandări pentru a nu da curs solicitărilor primite prin telefon, de la persoane necunoscute.

De asemenea, au fost distribuite peste 500 de materiale preventive.

Polițiştii recomandă cetățenilor ca, în situația în care primesc un telefon în care sunt anunțați că o rudă a fost implicată într-un accident, să nu se impacienteze și să verifice veridicitatea informației, în primul rând apelând ruda care ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia.

Dacă situația prezentată prin telefon se dovedește a fi ireală, trebuie anunțată în cel mai scurt timp poliția, la telefonul unic de urgențe 112 sau cea mai apropiată unitate de poliție.

Trebuie ştiu că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare.

Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii.

În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

 

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 21 noiembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 21, 2016 @ 1:38 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Df1LyD to the field below: