DNA cere urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu, numărul 1 de pe lista de candidați ai PSD Suceava la Camera Deputaților. Parlamentarul este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată în dosarul Microsoft - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

DNA cere urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu, numărul 1 de pe lista de candidați ai PSD Suceava la Camera Deputaților. Parlamentarul este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată în dosarul Microsoft

De    •   Publicat acum 3 ani, 21 noiembrie 2016   •   Fara comentarii

eugen-bejinariu

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruța Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul privind sesizarea Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de EUGEN BEJINARIU, deputat  în Parlamentul României, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, în legătură cu săvârşirea a infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie referitoare la efectuarea urmăririi penale față de Eugen Bejinariu, în prezent deputat, la data faptelor deţinând şi o funcţie  ministerială, are în vedere suspiciuni privind inițierea unor demersuri în calitate de ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice.

Potrivit procurorilor anticorupție, Bejinariu a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern (nr.1473/11.12.2003 și  nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitații publice,

De asemenea, a inițiat și susținut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licenţe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României şi Fujitsu Siemens Computers GmbH  şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat.

Eugen Bejinariu a semnat contractul comercial de închiriere licențe Microsoft din data de 15.04.2004 și actul adițional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziția din sursă unică.

În această modalitate în care s-a cauzat, pe de o parteun prejudiciu în valoare totală de 66.965.343 USD repercutat în dauna statutului, iar pe de altă parte – un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi  28 de volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

“Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Senatului  pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție”, se precizează într-un comunicat al DNA.

 

DANIEL BOGHIȚĂ

Ziarul de pe Net

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 21 noiembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 21, 2016 @ 5:10 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 7v8jNp to the field below: