Polițiștii suceveni atrag atenția asupra infractorilor voiajori - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițiștii suceveni atrag atenția asupra infractorilor voiajori

De    •   Publicat acum 3 ani, 19 octombrie 2016   •   Fara comentarii

telefon furat

Azi, având în vedere cercetările efectuate în dosarul penal cu privire la furtul comis în dauna unui bărbat din Verești, căruia i-a fost sustras un telefon mobil și o borsetă în care avea acte și 264 lei, în urma măsurilor întreprinse, persoana bănuită de comiterea furtului a fost identificată ca fiind un tânăr de 18 ani din Șcheia.

Polițiștii Poliţiei Comunale Şcheia au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a suspectului pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unității de parchet în vederea luării unei măsuri preventive față de acesta.

Furturile şi faptele antisociale săvârşite de infractorii voiajori prezintă un specific aparte şi o complexitate deosebită generată în primul rând de faptul că autorii comit infracţiunile călătorind în diferite locaţii, pe trasee care asigură legătura facilă cu ieşirile din judeţe.

Infractorii voiajori dispun de mijloace de transport şi îşi adaptează activitatea infracţională în funcţie de vulnerabilităţile identificate în teren.

Abordează persoane întâlnite pe stradă sub diverse pretexte ( ca fiind turişti, având probleme medicale, vânzare de obiecte, etc. ) culegând astfel informaţii cu privire la persoane care deţin sume de bani sau bunuri de valoare.

Deseori activitatea infracţională se desfăşoară în mai multe zile, după documentarea cu privire la anumite persoane, zone şi locaţii, trecându-se la săvârşirea infracţiunii propriu-zise.

Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane.

Un alt tip de înşelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu.

Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în  locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din casă.  

De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri foarte mari şi calitate mică.

De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 19 octombrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 19, 2016 @ 4:03 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string iVtDep to the field below: