Doi foști mari campioni vor să renască tradiția boxului la Fălticeni. Vasile Nistor și Gheorghe Butnaru au pus bazele unei secții pentru copii și juniori - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Doi foști mari campioni vor să renască tradiția boxului la Fălticeni. Vasile Nistor și Gheorghe Butnaru au pus bazele unei secții pentru copii și juniori

De    •   Publicat acum 3 ani, 19 octombrie 2016   •   2 comentarii

box-falticeni-6-14-10-16 

Sportivi de performanță, cu numeroase victorii în ring, cei doi inimoși nu s-au lăsat învinși de realitatea cinică a zilelor noastre în care banii au un cuvânt greu de spus și îi determină pe cei mai mulți să se implice. Vasile Nistor și Gheorghe Butnaru, două legende ale boxului, și-au unit eforturile pentru a da o nouă șansă boxului la Fălticeni și acelor tineri care vor să pătrundă tainele și  trucurile sportului cu mănuși.

 box-falticeni-7-14-10-16

 

Gheorghe Butnaru, campion național  în anul 1979 și câștigător al Centurii de Aur la categoria mijlocie in anul 1981, și-a început activitatea de pregătire a tinerilor boxeri în urmă cu șase luni. Între timp, i s-a alăturat și Vasile Nistor, un fost sportiv de performanță medaliat cu aur la Campionatul European de box de la Göteborg (Suedia) din anul 1991 și câștigător a două medalii de bronz la campionatele mondiale.

Vasile Nistor a rămas cu sufletul aproape de sportul care l-a consacrat și se luptă să reînvie tradiția peste care se așterne uitarea.

“Eu sunt în activitate din anul 1981 și mulți s-au perindat și au făcut performanță la Fălticeni, dar dacă ne vor sprijini autoritățile și noi vom face performanță. Noi luăm copiii de jos, îi creștem, îi formăm și mergem la campionate. Numai să avem o bază materială cât de cât mai bună. Nu vrem să pierdem tradiția, oricum este o tradiție a boxului la Fălticeni și s-au obținut rezultate“, ne-a declarat Vasile Nistor, sportivul care l-a învins de două ori pe Leonard Doroftei.

Gândul lor este unul vechi, de ani de zile, dar de fiecare dată s-au oprit din cauza dificultăților financiare și a lipsei de receptivitate din partea celor care pot sprijini o activitate sportivă pentru copii.

“Noi tot încercăm de cinci ani să înființăm secția aceasta de box și am reușit până la urmă.  Se numește ACS Șomuzul, cu sediul la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, dar suntem sprijiniți și de Primărie. Încet-încet o să putem și noi să ne cumpărăm ceea ce avem nevoie- materiale, echipamente”, spune Vasile Nistor.

 

box-falticeni-4-14-10-16

 

“Avem 14 copii, suntem la început, dar zi de zi tot mai vin și alți copii. Am mai avea nevoie de câțiva saci și poate că oamenii de bine din Fălticeni se vor gândi la viitorul boxului fălticenean și ne vor ajuta”, își exprimă speranța Gheorghe Butnaru.

Cum secția de box s-a înființat de puțin timp, iar fondurile locale au fost deja repartizate conform alocărilor bugetare stabilite la începutul anului, nu au putut fi ajutați cu foarte mult de către autorități, dar au primit promisiuni că anul viitor vor fi sprijiniți consistent.

Cei doi au apelat și la foștii colegi care acum sunt factori de decizie în Federația Română de Box și speră că vor primi un ajutor material pentru a le putea oferi condiții mai bune copiilor care aleg să practice un sport de legendă într-un cadru organizat.

 

“Înainte se făcea box, acum este mai slăbuț din cauza banilor. Nu sunt bani…Mă duc la campionat, dar trebuie mai întâi o pregătire, un cantonament, să te pregătești la munte, să faci niște șparinguri”, este de părere Gheorghe Butnaru.

În prezent, Secția de box folosește sala de sport a Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu” din vecinătatea pieței agroalimentare Fălticeni, oferită cu generozitate de conducerea acestei instituții, unde pot fi găsiți în fiecare zi de luni până vineri, între orele 16.00-18.00, iar sâmbăta între orele 10.00-12.00.

Persoanele interesate să sprijine material inițiativa celor doi campioni, sunt rugați să îi contacteze la numărul de telefon 0755.065.849.

MIHAI SPÎNU

Ziarul de pe Net

 

box-falticeni-2-14-10-16 box-falticeni-1-14-10-16 box-falticeni-5-14-10-16 box-falticeni-3-14-10-16 box-falticeni-8-14-10-16

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 19 octombrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 19, 2016 @ 8:08 pm
 • Sub: Reportaje, Sport, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Intrevers spune:

  Merita sustinut demersul lor!! Poate asa o sa se miste ceva si in orasul asta. Macar pe partea sportiva daca la altele suntem deficitari din start.

  Felicitari oricum!

  • mihaela spune:

   Felicitari pentru initiativa ! Ma bucur sa i revad si pe cei cu adevarat pasionati de acest sport, nevoiti sa se lase o perioada din lipsa unui antrenor ! Bafta in toate , succes Cipri , abia astept sa vad si numeroasele medalii pe care cu siguranta le veti aduce !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ElImyj to the field below: