Anchetă la Spitalul Județean Suceava după moartea copilului de 8 luni. Purtător de cuvânt: “Lumea percepe negativ activitatea noastră” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Anchetă la Spitalul Județean Suceava după moartea copilului de 8 luni. Purtător de cuvânt: “Lumea percepe negativ activitatea noastră”

De    •   Publicat acum 3 ani, 19 octombrie 2016   •   4 comentarii

Spitalul Judetean Suceava vedere parcare 2016

Un bebeluș de 8 luni, originar din Falcău, suspect de meningo-encefalită, a murit ieri, în timp ce era transportat cu un elicopter SMURD de la Suceava la un spital din Iași.

Mama lui l-a adus la spitalul din Rădăuți cu stare febrilă, după care copilul a fost transferat la Spitalul Județean Suceava.

Aici el a intrat în comă, fiind suspect de meningo-encefalită, motiv pentru care s-a decis trimiterea cu un elicopter SMURD la  Spitalul   Sfânta Maria  Iași, dar a decedat pe drum în urma unui stop cardio-respirator.

În legătură cu plângerile mamei referitoare la comportamentul cadrelor medicale din Spitalul Județean, purtătorul de cuvânt Mihai Ardeleanu a spus azi, într-o conferință de presă, că  “este regretabil dacă s-au întâmplat asemenea lucruri, este momentul să declanșăm o investigație la nivelul spitalului, când voi avea date în plus, le voi comunica”.

În legătură cu petiția care circulă pe net, Ardeleanu a spus că  “asta arată că într-adevăr lumea percepe negativ activitatea noastră, chiar dacă s-a încercat resuscitarea cazului.

Oamenii din Suceava nu percep ca fiind suficient ce facem noi, pentru noi este un vor de blam și un semn de întrebare, probabil că nu comunicăm suficient de mult, poate chiar și trebuie să facem mai mult.

Noi vom face o anchetă și vom vedea dacă s-a făcut tot ce era posibil pentru acest caz nefericit”.

Dr. Adela Burac, de la Boli Infecțioase, a precizat că micuțul a urmat tratament injectabil, pe care mama spune că l-a făcut, apoi s-a prezentat la spitalul Rădăuți, unde a primit alt tratament și a fost dirijat spre Suceava.

“Aici s-a făcut computer tomografie care nu evidențiază modificări semnificative, pare să fi fost o sinuzită.

A fost sedat, s-au luat analize, i-am făcut tratament perfuzabil, la convulsii plus febră primul diagnostic care trebuie luat în seamă este meningo-encefalită.

L-am internat, starea fiind foarte gravă am instituit tratament complet timp de 3 ore, starea generală s-a menținut gravă și l-am transferat la Terapie Intensivă.

Acolo a stat 24 de ore, după care a plecat la Iași.

Mama a solicitat transferul de la Terapie Intensivă la Iași, starea bebelușului era critică, mama a fost informată.

Copilul nu avea vaccinurile la zi, doar cele de la 2 luni, nu și la 4 și 6 luni, greu de spus dacă lipsa lor a influențat cu ceva…”  a menționat ea.

Medicul de Terapie Intensivă Cristina Tiron a adăugat că starea micuțului era gravă, urmând tratament cu antibiotice și oxigen.

Ea a precizat că  “la ora 4 dimineață l-am intubat și ventilat mecanic, a fost resuscitat, i-am făcut masaj cardiac 40 minute, copilul era în continuare areactiv.

Mama a cerut să plece la Iași, s-au făcut formele de trimitere, a plecat de la noi ventilat mecanic, cu perfuzie, dar areactiv.

În elicopter a făcut din nou stop cardiac și nu s-a mai putut resuscita.

Mama ne spunea că nu facem destul pentru copil, ea zicea că a făcut acasă 3 zile tratament cu antibiotice.

La noi în secție nu se vorbește urât, este tot timpul cineva acolo.

Noi nu prea avem mâncare, pacienții noștri nu prea mănâncă, dar de obicei le mai dăm, dacă cer găsim ceva, dar acum chiar nu mai…

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 19 octombrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 19, 2016 @ 4:30 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

4 comentarii

 1. rusine spune:

  de ce grija mamei era cum n-a fost ea in atentia cadrelor medicale?

  voia haleala pe sectia de ati a unui spital de copii? iar cand avea copilul grav, in coma, doar de asta se plangea?

 2. AI!AI!AI! spune:

  Rusine nu ti-e rusine?O mama care are uncopil in coma este si ea bolnava din punct de vedere psihic,asa ca si ei trebuie acordata asistenta medicala!deci reactiile ei sunt in urma socului emotional.Cunosc pe cineva din domeniu care spune ca insotitorul are drept legal la hrana si la asistenta medicala!Ancheta trebuie sa arate altceva:aredreptate mama in ceea ce spune sau minte!Daca minte e Ok pt personalul medical implicat,daca nu minte e grav!In rest este treba autoritatilor medicale competente sa aprecieze corectitudinea actului medicalin acest caz,Pt noi cei profani trebuie sa primim raspuns la partea umnitara

  • ce-i drept, e drept spune:

   bolnavii psihic trebuie tratati, nu ascultati.
   bolnavilor psihic nu li se lasa minori “pe mana”, nu au capacitatile mintale de a discerne intre o procedura medicala sau alta, analizandu-le riscurile vs beneficii.

   insotitorul are dreptul legal la mancare, daca se poate, dupa ce urgentele (erau pe sectia ati) au fost rezolvate. acolo tratau bebinaci, nu adulti bolnavi psihic.
   asistenta medicala a insotitorului e separata de asistenta medicala a minorului.

   internarile pentru cazurile psihice se fac la socola, nu la ati pediatrie.

 3. AI!AI!AI! spune:

  Fals!In cazul unui soc emotional negativ nu e vorba de un bolnav psihic ci de un raspuns normal la stres.Intr-o institutie medicala trebuie ca personalul sa fie pregatit pt asa ceva.Bolnavul nu este un animal al nimanui pe care il inchizi intr-o sectie .iar daca ii admiti insotitor,acesta este intr-un mediu strain si fiind si mama in stare de stres,iar din punct de vedere uman orice persona in stres are neoie de asistenta medicala umanitara.Din pacate practica medical actuala din Romania uita prea des a aceste principii nu numai la Suceava.E o eroare de sistem.Un spital care trateaza urgente ar trebui sa dispuna de psihologi incadrati ,dar cum liipsa de finantare face ca spitale sa nu aiba nici schema minima de personal ,asistenta psihologica nu este asigurata de spcialisti nici pt pacienti.Pacientul si apartinatorii siunt considerati in medicina moderna ca un tot unitar si asistati ca atare.A scoate pacientul din contextul familiar si social propriu inseamna intoarcerea medicina interbelica.Sunt persoane care cunosc foarte bine aceste probleme ,si care au avut capacitatea sa ma lamureasca si pe mine ,dar din pacate experenta si cultura lor socio-medicala nui intereseaza factorii de decizie din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Nkzy5j to the field below: