Peste 300 de polițiști suceveni patrulează în preajma unităților de învățământ - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Peste 300 de polițiști suceveni patrulează în preajma unităților de învățământ

De    •   Publicat acum 3 ani, 18 octombrie 2016   •   Fara comentarii

 • cadrele IJP îi implică și pe liceeni în organizarea acțiunilor de informare și prevenire

 ionut-epureanu                                                                                                                                                                                                                                                                                      

În urma întâlnirii Autorității Teritoriale de Ordine Publică, Inspectoratul de Poliţie Suceava a demarat un amplu  program privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ şi zona adiacentă acestora.

Pe lângă siguranţa personală şi patrimonială a tinerilor este vizată şi prevenirea şi combaterea absenteismului şi abandonului şcolar.

Peste 300 de poliţişti din mediul urban şi rural vor fi implicaţi în desfăşurarea activităţilor preventive şi de identificare şi sancţionare a celor care nu respectă legislaţia.

Vor fi derulate activităţi preventive de informare, responsabilizare şi conştientizare a tinerilor, profesorilor, părinţilor, se vor organiza activităţi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ de către poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri în vederea securizării zonelor de risc, descurajării faptelor antisociale şi creşterii gradului de siguranţă în proximitatea şcolilor.

De asemenea, cadrele de poliție vor verifica toate unităţile de alimentaţie publică din zona şcolilor și vor fi identificați elevii care absentează de la ore.

La acţiunile derulate vor fi cooptaţi jandarmi, lucrători ISU, profesori şi consilieri educative.

Astăzi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au pus în aplicare primele măsuri din cadrul planului.

Peste 350 de elevi ai Colegiului  Petru Rareş  Suceava au fost informaţi în două serii, în cadrul unei activităţi desfăşurate în aula liceului, cu privire la pericolele generate de consumul de alcool şi tutun şi cu privire la limitele răspunderii penale şi contravenţionale.

S-au vizionat filme educative şi s-au purtat discuţii libere, tinerii fiind neaşteptat de receptivi şi de dornici să dezbată probleme de interes.

Inedită a fost şi implicarea tinerilor într-o acţiune interactivă derulată în teren la câteva baruri, puburi şi unităţi de alimentaţie publică de pe strada Mihai Viteazu.

Alături de poliţiştii de prevenire, tinerii au participat voluntar la acţiuni de informare şi instruire a personalului angajat cu privire la respectarea legislaţiei privind vânzarea de alcool şi tutun către minori.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 18 octombrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 18, 2016 @ 6:01 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string FeAaye to the field below: