Primării cu lacătele puse în zonele Fălticeni și Rădăuți în timpul codului portocaliu de ploi - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Primării cu lacătele puse în zonele Fălticeni și Rădăuți în timpul codului portocaliu de ploi

De    •   Publicat acum 3 ani, 12 octombrie 2016   •   Fara comentarii

 pompieri-la-usa-primariei
Având în vedere atenţionările şi avertizările emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărie a Apelor şi Administraţia Naţională de Meteorologie, privind posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase, la nivelul primăriilor s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă pentru perioada 11.10.2016, ora 15.00, – 13.10.2016, ora 10.00.
La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina Suceava au fost constituite șase echipe, uniform repartizate la nivelul județului, care au verificat 27 de primării privind instituirea serviciului de permanenţă pe timpul emiterii avertizării de Cod Portocaliu, în ziua de 11.10.2016, între orele 21.00 – 23.00, dar şi a modului de cunoştere a atribuţiunilor de către personalul desemnat să execute această activitate.
Majoritatea conducerilor de primării au implementat măsura instituirii serviciului de permanenţă, cu personal competent, insă au fost şi situaţii punctuale, in zona Fălticeni (Baia, Slatina, Mălini, Râșca şi Fântâna Mare) și Rădăuţi, când uşa primăriei era incuiată.
“Pompierii au anunțat că activităţile de verificare vor continua şi în viitor. Instituirea serviciului de permanenţă la primării în asemenea situaţii este cerută de legislaţia specifică, dar şi prin ordin de prefect.
Neexecutarea acestei activităţi poate pune sub semnul indoielii calitatea acţiunilor
de inştiinţare, avertizare şi evacuare la nevoie a populaţiei, dar şi posibilitatea comunicării
operative cu structurile specializate ale pompierilor, poliţiei si jandarmilor”, se precizează într-un comunicat al ISU Suceava.
DANIEL BOGHIȚĂ
    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 12 octombrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 13, 2016 @ 7:54 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string AhWcDk to the field below: