4G accelerează : crește traficul internet, scade numărul SMS -urilor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

4G accelerează : crește traficul internet, scade numărul SMS -urilor

De    •   Publicat acum 3 ani, 12 octombrie 2016   •   Fara comentarii

TELEFON3

95% a fost rata de penetrare a internetului mobil in Romania la jumatatea anului 2016, conform celor mai recente date statistice ale ANCOM.

La aceeasi data, internetul mobil de banda larga inregistra 14,8 milioane conexiuni, adica o penetrare de 75 % la 100 locuitori.

Popularitatea abonamentelor de internet mobil de banda larga este in crestere, acestea au ajuns sa reprezinte 65 % din totalul conexiunilor, in crestere anuala cu peste 28 %, in timp ce conexiunile pe baza de cartele preplatite au scazut cu  3%, pana la 5,2 milioane.

Numarul de conexiuni 4G a ajuns la 3,7 milioane ( fata de 1,4 milioane in urma cu 12 luni ), iar abonamentele persoanelor fizice au fost principala sursa de crestere a numarului de conexiuni de internet mobil 4G.

Numarul de utilizatori activi de telefonie mobila din Romania stagneaza la 30 iunie 2016 la acelasi nivel ca la sfarsitul primului semestru din anul 2015 – 22,6 milioane de utilizatori.

Chiar daca numarul de utilizatori a stagnat, traficul total efectuat de acestia a crescut cu 4 % in primul semestru din 2016 fata de primul semestru din 2015, pana la aproape 36 de miliarde minute.

Continua cresterea inregistrata in ultimii ani a traficului catre alte retele de telefonie mobila ( +47%, pana la 9,9 miliarde minute ) si cea a traficului catre retele fixe cu un plus de 5%, pana la 1,2 miliarde minute.

In medie, un utilizator roman vorbeste 4 ore si 21 de minute intr-o luna, cu 8 minute mai mult decat media inregistrata in primul semestru al anului 2015.

Pentru prima data in Romania, scade numarul de mesaje SMS ca urmare a utilizarii in crestere a internetului mobil, prin care se pot accesa inclusiv diverse aplicatii de mesagerie.

In primul semestru al acestui an au fost trimise peste 9,5 miliarde de mesaje SMS, cu aproape 6 % mai putine fata aceeasi perioada a anului 2015, aproape 80 % dintre acestea fiind trimise in propria retea.

Astfel, un utilizator a transmis in medie 69 de mesaje SMS pe luna.

MIHAELA BRACON

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 12 octombrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 12, 2016 @ 11:05 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string y5nyqH to the field below: