Profesorul sucevean care a luat 600 de euro pentru promovarea bacalaureatului, cercetat pentru trafic de influență - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Profesorul sucevean care a luat 600 de euro pentru promovarea bacalaureatului, cercetat pentru trafic de influență

De    •   Publicat acum 4 ani, 30 septembrie 2016   •   Fara comentarii

mita_bani_spaga

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Victor Jucan, cercetat în stare de arest la domiciliu pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Luna trecută, martora denunțătoare P.A.M. a hotărât să se înscrie din nou la examenul de bacalaureat, pe care l-a susținut pentru prima oară în anul 2012, însă la acel moment nu a promovat proba la matematică.

P.A.M. avea nevoie de diploma de bacalaureat, întrucât în anul 2016 a terminat cursurile unei școli postliceale, iar pentru a primi diploma de absolvire avea nevoie de diplomă de bacalaureat.

Pentru a nu-și asuma niciun risc, pentru a fi sigură că va promova examenul de bacalaureat, P.A.M. a apelat la Jucan ( profesor de biologie ), cu care a intrat în legătură prin intermediul unei cunoștințe comune.

La data de 11.08.2016, P.A.M. a luat legătura cu Jucan, iar acesta a acceptat să se întâlnească cu martora denunțătoare.

În cadrul acestei prime întâlniri, P.A.M. i-a prezentat problema ei, l-a întrebat dacă o poate ajuta, iar Jucan a fost de acord, spunându-i însă că este destul de scump, respectiv o va costa 600 euro.

Inculpatul a lăsat-o pe martoră să creadă că are influență asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, sesiunea august — septembrie 2016, o parte din suma de 600 de euro fiind destinată acesteia.

La data de 12.08.2016, Jucan a contactat-o telefonic pe P.A.M., întrebând-o când îi aduce banii stabiliți.

Denunțătoarea a fost nevoită să împrumute 300 euro, sumă pe care i-a înmânat-o, în numerar, în aceeași zi, lui Jucan.

După aproximativ o oră — o oră și jumătate, Jucan a depus în contul personal suma de 1.320 de lei, reprezentând contravaloarea sumei de 300 de euro, la un curs valutar de 4,4 lei pentru un euro.

În cursul aceleiași zile, Jucan i-a spus denunțătoarei că trebuie să-i dea și restul de bani, încă 300 de euro până la data de 17 sau 18 august.

Jucan a contactat-o telefonic pe P.A.M., cerându-i diferența de bani, astfel că denunțătoarea l-a întrebat dacă nu poate să-i vireze banii într-un cont.

Inculpatul a fost de acord și i-a trimis numitei P.A.M., prin mesaj scris, datele contului său bancar.

În consecință, la rugămintea denunțătoarei P.A.M., prietenul acesteia, aflat în Iași, a virat suma de 300 euro în contul indicat de Jucan.

Denunțătoarea și Jucan s-au reîntâlnit la data de 23.08.2016, cu o zi înainte ca P.A.M. să se prezinte pentru susținerea probei la matematică din cadrul examenului de bacalaureat, ocazie cu care Jucan Victor i-a dat instrucțiuni cu privire la modul de redactare al tezei : să scrie cu stiloul, să scrie mult, chiar dacă nu este corect, iar pe a treia pagină a tezei, în partea de sus, să scrie ‘varianta x+y+z’,  acesta urmând a fi semn distinctiv.

La data de 24.08.2016, P.A.M. a susținut proba de matematică din cadrul examenului de bacalaureat, cu ocazia întocmirii tezei, conformându-se indicațiilor date de inculpat.

La data de 29.08.2016 s-au afișat rezultatele examenului de bacalaureat, ocazie cu care P.A.M. a constatat că nu a promovat bacalaureatul.

P.A.M. i-a cerut explicații lui Jucan, precum și să-i restituie suma de 600 de euro, însă inculpatul a refuzat, invocând diferite motive, iar P.A.M. a sesizat organele de urmărire penală.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 30 septembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 30, 2016 @ 7:08 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9jnVPt to the field below: