Clinica ALIAT Dorna Arini, concept inovator de tratare a dependențelor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Clinica ALIAT Dorna Arini, concept inovator de tratare a dependențelor

De    •   Publicat acum 4 ani, 29 septembrie 2016   •   Fara comentarii

 clinica-aliat

Una dintre cele mai noi clinici de tratare a dependenţelor din ţară, Clinica ALIAT Dorna Arini este în acelaşi timp şi una dintre foarte puţinele clinici din Europa specializate în terapia integrată şi conceptul inovator de rezidenţă de scurtă durată în tratatamentul dependenţei de droguri.

În perioada 23-25 septembrie, un grup de jurnalişti din presa centrală a avut oportunitatea, pentru prima dată, de a fi martorul unor sesiuni de terapie din cadrul schemelor de tratament integrat recomandate şi de a vorbi cu câţiva dintre pacienţii care urmează sesiuni de terapie în regim de rezidenţă de scurtă durată pentru adicţia de droguri, precum şi cu membrii familiilor acestora.

Rezidenţa este un tip de intervenţie foarte intensă, de maxim 6-7 persoane,care îmbină o multitudine de terapii şi care se desfăşoară pe o perioadă determinată, de 1-2 săptămâni.

Rezidenţa nu este un tratament de detoxifiere sau dezalcoolizare, de aceea un potenţial pacient poate accesa un astfel de program numai cu condiţia trecerii de perioada de sevraj.

Pacienţii au vorbit despre nevoia de a fi validaţi, de recunoştinţa pe care o simt faţă de ceea ce au primit pe parcursul sesiunilor de terapie, de faptul că terapia primită aici pune accent pe acceptare şi nestigmatizare.

Jurnaliştii prezenţi au participat la o parte dintre tehnicile terapeutice utilizate în rezidenţa de scurtă durată : înviorarea, terapia de grup în psihoterapia de rezidenţă, terapia cu trasee sportive, art-terapia cu măşti, workshop de mindfulness.

În doar un an de la înfiinţare, ALIAT Dorna Arini a înregistrat 100 cazuri de recuperare în sistem de rezidenţă, cu pacienţi care continuă terapia şi care au devenit abstinenți şi oferă peste 150 de servicii specializate lunar.

 

ANDREEA VLAD

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 29 septembrie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 29, 2016 @ 9:03 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string nRtdB6 to the field below: