Alți 18 lucrători de la "Doi ș' un sfert" sunt acuzați de fapte de corupție - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri nationale  >  Articolul curent

Alți 18 lucrători de la “Doi ș’ un sfert” sunt acuzați de fapte de corupție

De    •   Publicat acum 3 ani, 31 august 2016   •   Fara comentarii

dipi

După ce în urmă cu două zile procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia pentru combaterea corupţiei au anunțat începerea urmăririi penale împotriva a șase foști și actuali șefi ai Direcției de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI, în urmă cu puțin timp DNA a transmis un comunicat de presă prin care confirmă că urmărirea penală se extinde împotriva altor 18 lucrători din cadrul DIPI pentru infracţiuni de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu sub forma complicităţii, fals şi uz de fals.

 

Potrivit procurorii DNA, sub pretextul existenţei unor cheltuieli pentru activităţi informativ-operative, au întocmit rapoarte care au fost aprobate de persoane din conducere şi în baza cărora sume din fondurile operative au fost folosite, în mod nelegal, pentru cheltuieli de protocol, înzestrarea instituţiei ori au fost folosite in interes personal de către persoane din conducerea instituţiei.

 

“În total, 24 de persoane, între care şase cu funcţii de conducere la data faptelor au dobândit calitatea de suspect în prezentul dosar.

Din probele administrate în acest moment, există suspiciunea rezonabilă că suma deturnată din fondurile operative ale D.I.P.I pentru cheltuieli de protocol şi pentru înzestrarea instituţiei, în perioada 2014-2015, depăşeşte 220.000 lei, iar suma însuşită în interes personal depăşeşte 70.000 lei.

La perioada 29 – 31 august, tuturor celor 24 de persoane puse sub acuzare li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în comunicatul transmis de DNA.

 

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 31 august 2016
 • de:
 • Ultima modificare: august 31, 2016 @ 7:16 pm
 • Sub: Ştiri nationale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string lhpsJT to the field below: