Măsuri de sprijin pentru românii afectați de cutremurul din Italia - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri nationale  >  Articolul curent

Măsuri de sprijin pentru românii afectați de cutremurul din Italia

De    •   Publicat acum 4 ani, 29 august 2016   •   Fara comentarii

palatul_victoria_62981300

Guvernul a aprobat astăzi măsuri suplimentare de sprijin pentruromânii răniți și afectați de cutremurul din Italia, precum și pentru familiile acestora și ale celor care și-au pierdut viața în urma seismului, complementare formelor de susținere care ar putea fi acordate de statul italian.

ZdpN  prezintă aceste ajutoare bănești :

-6.000 euro pentru copiii rămași orfani în urma decesului părinților. Se acordă rudelor până la gradul 4 sau altor persoane cetățeni români la care se dispune măsura de protecție specială a copilului / copiilor pentru creștere și îngrijire

-1.000 euro pentru fiecare persoană decedată din familie acordată membrului supraviețuitor al familiei sau rudei până la gradul 2

-acoperirea cheltuielilor de spitalizare și recuperare pentru cei care nu sunt incluși în sistemul de asigurări și a căror cheltuieli nu sunt acoperite de statul italian

-10.000 euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuințe au fost distruse în proporție de peste 50 % și își mențin reședința în Italia iar cuantumul cumulat al formelor de sprijin primite din partea statului român și italian nu depășește valoarea estimată a locuinței.  De acest sprijin vor beneficia și persoanele care decid să se întoarcă în România.

-3.000 euro pentru familiile sau persoanele singure care nu au locuință proprie, dar care nu mai au unde locui prin distrugerea imobilului unde locuiau, indiferent dacă rămân în Italia sau se întorc în România.

-1.000 euro pentru o rudă până la gradul 2 care se deplasează în Italia pentru sprijinirea membrilor supraviețuitori ai familiilor afectate

-3.000 euro pentru persoanele  adulte apte de muncă care se întorc în România, în vederea sprijinirii acestora pentru reintegrare. Ajutorul va fi acordat în tranșe, pe o perioadă de 6 luni

Persoanele îndreptățite vor fi sprijinite de reprezentanți ai autorităților române să parcurgă mai simplu procedurile de alcătuire și de depunere a dosarelor, care trebuie să includă copie a actului de identitate și a documentelor doveditoare care să ateste situația în care se află beneficiarul.

Cererea se adresează misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale MAE și agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială.

În cazul în care documentele de identitate au fost pierdute în urma cutremurului, se pot prezenta copii ale documentelor eliberate de autoritățile italiene care să ateste identitatea persoanelor și faptul că documentele de identitate au fost pierdute.

Ajutoarele vor fi plătite fie prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în cazul cetățenilor care vor rămâne în Italia, fie prin agențiile județene în cazul cetățenilor care se vor întoarce în România.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 29 august 2016
 • de:
 • Ultima modificare: august 29, 2016 @ 6:28 pm
 • Sub: Ştiri nationale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 7gXuF8 to the field below: