Consilierii locali suceveni centrează și tot ei dau cu capul.  Și-au aprobat valoarea cu care vor să cumpere rețelele TERMICA - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Consilierii locali suceveni centrează și tot ei dau cu capul.  Și-au aprobat valoarea cu care vor să cumpere rețelele TERMICA

De    •   Publicat acum 3 ani, 26 august 2016   •   Fara comentarii

sedinta CL Suceava 26.08.16

Consilierii locali din municipiul Suceava au votat valoarea de 1.845.000 euro pe care sunt dispuși să o achite pentru bunurile aferente serviciului de alimentare cu energie termică aflate în patrimonial  Termica  ( firmă în faliment ) și care sunt strict necesare pentru noul distribuitor  Thermonet.

Suma a rezultat în urma unei evaluări realizate de  Romcontrol  București, deși solicitarea lichidatorilor judiciari de la  Termica  era de 4 ori mai mare.

În prezent, municipalitatea plătește o chirie lunară de 99.025 lei pentru bunurile respective.

După ce primarul ION LUNGU a spus că  “noi trebuie să cumpărăm aceste bunuri de la TERMICA, iar cei de la BIOENERGY ( producătorul energiei termice – n.r. )  vor cumpăra stația de 110 kW.

Îmi doresc ca până pe 1 decembrie să predăm aceste bunuri la operator  ( distribuitorul THERMONET – n.r. )”,  consilierul VASILE MOCANU a pus degetul pe rană :  ”Acest raport nu are nicio relevanță, adunarea creditorilor a stabilit un preț acolo.

E ca și cum m-aș duce la târgul de mașini, unul vinde mașina cu 3.000 euro, eu îi spun  știi, am făcut un raport cu un specialist și mașina costă numai 1.000 euro.

Îmi va zice  Da, du-te mai încolo și găsești cu 1.000, eu vând cu 3.000”.

Replica lui LUNGU nu a întârziat :  ”Nici nu ne-am închipuit că această evaluare are o valoare pentru TERMICA, dar e relevantă pentru noi, ne protejează pe noi în primul rând.

I-am acționat în instanță pe cei de la TERMICA, instanța a suspendat licitațiile, avem atuul că este un serviciu de interes public”.

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 26 august 2016
 • de:
 • Ultima modificare: august 26, 2016 @ 11:02 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zjc5zo to the field below: