Concert de muzică corală şi recital folk - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Concert de muzică corală şi recital folk

De    •   Publicat acum 3 ani, 14 august 2016   •   1 comentariu

20160814- Concert de muzica corala si recital folk 01

 

Sâmbătă, 13 august 2016, a avut loc, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, concertul coralei „Leon Băncilă”, ce a adus aproape iubitorii muzicii de gen, dar nu numai, şi care le-au mulţumit cu aplauze acestor interpreţi cu glasuri de înger.

Spectacolul a debutat cu recitalul folk al Mateianei Anechiforesei, multiplă laureată la diferite concursuri de gen şi al cărui palmares, bine cunoscut de fălticeneni, reprezintă o adevărată carte de vizită pentru solistă. Fiiind şi interpretă a coralei, cum puteau fi îmbinate mai bine cele două genuri muzicale, dacă nu prin acest glas adolescentin?

Deşi este o activitate pornită din iniţiativă privată, corala reuşeşte an de an să stârnească admiraţie prin înaltul parcurs muzical, având şi reuşite remarcabile la diferite concursuri de gen. Venind cu un reprertoriu bazat pe muzică religioasă şi prelucrări folclorice, Corala „Leon Băncilă” din Fălticeni reuşeşte să ţină sus trena muzicii erudite din zonă, fiind chiar „una din cele mai reuşite activităţi de înaltă ţinută din Fălticeni”, aşa cum a apreciat dl. Radu Casian, interpret al corului Filarmonicii din Iaşi şi redactor de emisiuni culturale de la Radio Trinitas şi ai căror rădăcini fălticenene îl determină să fie atent la parcursul cultural al urbei.

A fost o seară pentru suflet, cu muzică pornită din suflet şi adresată sufletului, iar cei care au fost acolo s-au simţit îngeri.

 

Gina-Maria TODICĂ

20160814- Concert de muzica corala si recital folk 03 20160814- Concert de muzica corala si recital folk 02

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 14 august 2016
 • de:
 • Ultima modificare: august 14, 2016 @ 2:23 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Simona-Geta spune:

  Felicitări tuturor celor prezenți pe scenă și implicit fiecăruia în parte pentru efortul necondiționat depus prin participarea la un proiect atât de pretențios într-o lume în care cotidianul îți poate ocupa tot timpul de peste zi și nu în ultimul rând gratulații distinselor Doamne Profesoare Angela Focșa și Catinca Dăscălescu prin a căror grijă și nestăvilită pasiune pentru frumosul cântului vocal de tip coral acest tip pasiune se împlinește duminical, liturgic și muzical, în cafasul Bisericii Adormirea Maicii Domnului. Concertele Coralei Leon Băncilă rămân repere de o aleasă ținută artistică înfumusețând prin fiecare apariție viața culturală a Fălticeniului în care pe perioada estivală se întorc acasă, cu dor și emoție, cei mai demult tineri, fii ai Cetății, de care sunt foarte legați și din care își deapănă amintirile primei tinereți !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string RNYCvW to the field below: