ÎNTREBĂRI DIRECTE cu MIHAI PRELIPCEAN: “Am dat la trei facultăți, la toate am intrat cu media 10” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu MIHAI PRELIPCEAN: “Am dat la trei facultăți, la toate am intrat cu media 10”

De    •   Publicat acum 4 ani, 30 iulie 2016   •   Fara comentarii

Mihai Prelipcean

 

Ești unul dintre cei 8 liceeni suceveni care au obținut, în acest an, media 10 la bacalaureat. Eu una nu am reușit așa ceva, ştiu că nu-i ușor ! Care testare ți-a dat mai mult de lucru ?

La acest examen, cel mai intens m-am pregătit pentru proba la limba română, deoarece la matematică și la fizică am participat la olimpiade și concursuri, ceea ce mi-a ușurat pregătirea la aceste obiecte pentru BAC. Totuși, toate probele mi s-au părut identice în dificultate.

 

Au fost severi profesorii examinatori ? V-au lăsat să mai mișcați, cum se spune ?

Nu se știe cine corectează lucrările, dar, în mare parte, profesorii examinatori diferă de cei supraveghetori. Chiar dacă i-ar fi lăsat să se miște, eu nu cred că s-ar risca cineva să acționeze astfel la un examen de o asemenea importanță.

 

Dorești să mulțumești în mod special vreunui profesor  de la Colegiul “Ştefan cel Mare” Suceava, pe care l-ai absolvit ?

La Colegiul “Ștefan cel Mare” m-au ajutat toți profesorii, fiecare învățându-mă obiectul său și ajutându-mă să gândesc. Totuși, profesorii MARIUS MARCHITAN ( de matematică ) și COSTICĂ COSTAN ( de fizică ) m-au ajutat să mă pregătesc și pentru olimpiadele respective, pentru care le sunt recunoscător.

 

Mihai Prelipcean 2

 

Ce i-ai sfătui pe liceenii care au picat BAC –ul și îl vor relua ? Cum se pot pregăti eficient ?

Cei ce au picat BAC-ul trebuie să diminueze timpul alocat pasiunilor și să mărească timpul alocat învățatului pentru o perioadă scurtă de timp.

 

Mai departe ce vei face ? Spre ce domeniu te îndrepți ?

M-am înscris la trei facultăți, dar încă sunt nehotărât pe care să o aleg. Am aplicat la Facultatea de Matematică și Informatică, profilul matematică, din cadrul Universității București unde am susținut recent examenul de admitere și rezultatul a fost media 10, la Facultatea Mate-Info, profilul informatică, UBB, unde am deja media de intrare 10 ( m-am calificat la națională la matematică și m-au scutit de examen ) și la Facultatea de Cibernetică ASE unde am media de intrare 10. Nu m-am hotărât încă ce vreau să fac mai departe, dar cred că voi activa în domeniul matematicii și în domeniul economic. Totuși, cine știe ce mi-a pregătit viitorul ? (După realizarea interviului, Mihai s-a hotărât, a ales Facultatea de Matematică și Informatică din București – n.r.).

 

ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 30 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 30, 2016 @ 9:35 am
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CCPgTL to the field below: