Program extins pentru sucevenii solicitanți de pașapoarte, în perioada 1 – 19 august - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Program extins pentru sucevenii solicitanți de pașapoarte, în perioada 1 – 19 august

De    •   Publicat acum 3 ani, 28 iulie 2016   •   Fara comentarii

Serviciul Pasapoarte Suceava

 

Pentru evitarea aglomeraţiei, asigurarea unor servicii civilizate şi soluţionarea cu operativitate a tuturor cererilor, programul de lucru al personalului Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava se modifică în perioada 1 – 19 august prin preluare imagini şi documente la sediul serviciului  zilnic orele 8 – 19 și la punctul de lucru mobil Rădăuţi  marţi 8 – 16.

Programul de eliberări paşapoarte la sediul serviciului a rămas neschimbat : luni, marţi, joi, vineri 8.30 – 16.30, miercuri 8.30 – 18.30.

Solicitanţii se pot programa online, pe siteul   www.prefecturasuceava.ro.

La sediul serviciului, în fiecare dimineaţă, pentru ziua în curs, pe baza actului de identitate, se distribuie bonuri cu numere de ordine şi se comunică intervalul orar când trebuie sa se revină cu documentele şi chitanţele achitate pe numele titularului de paşaport.

Nu este posibil ca o persoană să primească bon decât pentru sine ori familia sa.

Zilnic, la ora 7.30 se distribuie un număr de 220 bonuri de ordine, iar la o stație de lucru sunt programate online câte 105 persoane.

Valabilitatea paşaportului simplu electronic este de 5 ani, iar pentru minori cu vârsta sub 12 ani – 3 ani.

Termenul de eliberare este de 14 zile calendaristice, taxele fiind 283 lei pentru documentele cu valabilitate 5 ani, 258 lei pentru cele cu valabilitate 3 ani.

Valabilitatea paşaportului simplu temporar este de 12 luni, termenul de eliberare fiind între 2 ore şi 3 zile lucrătoare, taxele însumând 219 lei.

Taxa de pașaport se poate achita la ghișeul de trezorerie din sediul serviciului, în intervalul orar 8 – 15 de luni până joi, iar vineri între 8 – 13 sau la Trezoreria municipiului Suceava ( lângă magazinul  Bucovina  ) luni, marți, joi, vineri 8.30 – 16.30, miercuri 8 – 18.30.   

Plata în numerar a acestor taxe nu se mai face prin casieriile  CEC Bank.

Alte modalități de plată sunt internet banking ( momentan numai pentru pașapoartele simple electronice, nu și pentru cele temporare ), virament bancar ( la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul unic deschis de către Instituţia Prefectului – județul Suceava ) și mandat poştal ( la orice oficiu poștal ).

Contul pentru încasarea taxei de paşaport ( constituită din contravaloarea paşaportului şi taxa pentru serviciul public prestat ) este RO64TREZ591502602X008640,  deschis la Trezoreria municipiului Suceava, beneficiar Instituţia Prefectului – judeţul Suceava, CUI 4244032.

Este obligatoriu ca pe documentul de plată emis de bănci sau oficiile postale să fie înscrise CNP-ul şi numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat ( titularul pașaportului ), contul IBAN, codul fiscal şi denumirea Instituţiei Prefectului – județul Suceava, suma şi tipul de document pentru care se încasează plata.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 28 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 28, 2016 @ 3:06 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zy9oQk to the field below: