Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava luptă cu abandonul școlar - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava luptă cu abandonul școlar

De    •   Publicat acum 4 ani, 23 iulie 2016   •   Fara comentarii

Universitatea-Suceava-USV-16.04

An de an, către programele de studii din diverse domenii pe care le oferă Universitatea  Ștefan cel Mare  Suceava se orientează mii de absolvenți de liceu în dorința de a se specializa și obține o formare de calitate.

Majoritatea candidaților provin dintr-una dintre cele mai slab dezvoltate regiuni ale Uniunii Europene și nu în toate cazurile condiția materială le permite să finalizeze studiile, să devină competitivi pe piața muncii.

Având în vedere interesul crescut al absolvenților de liceu pentru USV, fapt demonstrat prin înscrierea, la sesiunea de vară a admiterii pentru anul universitar 2016 – 2017, a unui număr de candidaţi cu peste 50 % mai mare decât cel al locurilor bugetate alocate de Ministerul Educației, precum şi faptul că măsurile din pachetul antisărăcie  lansat de Guvernul României întarzie să apară, conducerea universităţii va propune spre aprobare Senatului USV, pentru studenţii cu taxă, un plan special de burse din veniturile proprii.

Studenţilor cu taxă care vor promova în anul II li se va acorda o bursă egală cu 10 % din valoarea taxei, celor care vor promova în anul III li se va acorda o bursă egală cu 20 % din valoarea taxei, iar celor care vor promova în anul IV o bursă în valoare egală cu 30 % din taxă.

Măsura se va aplica tuturor programelor de studii de licenţă şi masterat începând cu promoţia 2016 – 2017.

Sperăm că și masurile prevăzute în  pachetul antisaracie  lansat de Guvernul CIOLOȘ vor fi implementate de urgenţă şi vor contribui la diminuarea abandonului şcolar, atât la nivelul preuniversitar, cât şi universitar”  se precizează într-un comunicat.

USV va continua demersurile pe lângă conducerea ministerului pentru suplimentarea locurilor bugetate la licenţă şi masterat sau redistribuirea acestora de la universitățile care nu reușesc să atragă suficienți candidați pentru locurile bugetate alocate.

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 23 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 23, 2016 @ 4:17 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pGqThM to the field below: