Exerciţiu ISU la aeroportul Salcea.  A fost simulat un  incendiu la o aeronavă, cu victime multiple - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Exerciţiu ISU la aeroportul Salcea.  A fost simulat un  incendiu la o aeronavă, cu victime multiple

De    •   Publicat acum 3 ani, 22 iulie 2016   •   Fara comentarii

foto: arhiva ZdpN

foto: arhiva ZdpN

 

La Aeroportul Salcea s-a desfăşurat astăzi un exerciţiu cu forţe şi mijloace cu tema  Intervenţia Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă şi a Inspectoratlui pentru Situaţii de Urgenţă, în cooperare cu forţele de sprijin, pentru limitarea efectelor şi salvarea victimelor multiple rezultate în urma unui accident aviatic.

Situaţia tactică generală a acestui exerciţiu a fost izbucnirea unui incendiu la trenul de aterizare al unei aeronave, pe timpul manevrei de aterizare, în urma căruia au rezultat victime multiple.

Serviciul propriu de protecție la incendii al aeroportului, cu două autospeciale şi un echipaj medical, au încercat limitarea incendiului şi extragerea persoanelor surprinse de incendiu.

La sosirea echipajelor ISU la locul evenimentului, incendiul se manifesta la trenul anterior de aterizare, cu posibilităţi de propagare la întreaga aeronavă.

Fumul, temperatura şi gazele toxice a împiedicat evacuarea rapida a  pasagerilor din aeronavă şi nu au permis accesul servanţilor decât cu aparatele de respirație cu aer comprimat.

Primele echipaje ajunse la locul incidentului au realizat dispozitivele de intervenţie  şi au constituit echipele de salvare – evacuare a persoanelor surprinse în aeronavă.

Totodată, s-a stabilit zona de evacuare a victimelor şi a bunurilor materiale.

Ulterior, au fost identificate 10 victime care nu au putut fi evacuate până la sosirea serviciilor profesioniste : 3 victime cod verde, 3 victime cod galben şi 4 victime cod roşu.

În vederea extragerii acestora din aeronavă, s-au constituit două echipe de salvare care au preluat victimele şi le-au predat echipajelor medicale sosite la locul evenimentului.

După stabilizarea acestora, victimele au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe Suceava.

Operaţiunile de intervenţie au continuat până la înlăturarea tuturor efectelor negative create de eveniment.

 

 

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 22 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 22, 2016 @ 3:01 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 3my8us to the field below: