BIOTEST și DORNA MEDICAL, în topul laboratoarelor de analize medicale. Spitalul municipal Fălticeni, la coada clasamentului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

BIOTEST și DORNA MEDICAL, în topul laboratoarelor de analize medicale. Spitalul municipal Fălticeni, la coada clasamentului

De    •   Publicat acum 3 ani, 21 iulie 2016   •   5 comentarii

 analize medicale foto

 

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a făcut public punctajul obținut în urma evaluării celor 15 laboratoare de analize medicale.

La capitolul  Criteriul de evaluare a resurselor în perioada august – decembrie 2016,  primele locuri sunt deținute de  Biotest  Suceava  (1.628,4 puncte), Dorna Medical  Vatra Dornei (1.179,1) și Biotest  Rădăuți (1.141).

Ultimele poziții sunt ocupate de  Sante  Suceava (452,4) și Spitalul municipal Fălticeni (365,6).

Clasamentul subcriteriului de calitate  Participare la schemele de intercomparare august – decembrie 2016  este :  Dorna Medical  Suceava (882 puncte),  Dorna Medical  Vatra Dornei (822) și  Synevo  Suceava (801), pe ultimele locuri clasându-se  Hipocrat  Suceava (368) și Spitalul municipal Fălticeni (304).

Subcriteriul  Îndeplinirea cerințelor pentru calitate și competență august – decembrie 2016  are în frunte laboratoarele  Biotest  Suceava ( 161 puncte ), Dorna Medical  Vatra Dornei (160) și Biotest  Rădăuți (156), iar în coadă spitalul Fălticeni (96) și Doctor Lungu (72).

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 21 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 21, 2016 @ 9:41 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

5 comentarii

 1. 4sute4zeci4 spune:

  S-au strecurat “neşte” erori :
  – perioada august-decembrie 2016 … este cam in viitor !
  – anumite criterii sunt subiective (mai mult sau mai putin), tinand cont mai mult de vechimea aparatelor si mai putin de competenta (si studiile) personalului.
  – unele spitale mai sunt inca bugetare…. deci cu resurse limitate (atat la achizitii de aparatura cat si la şpăguiala din sistem – acreditări si altele…)

  • Neste clarificari spune:

   Neste clarificari:
   – “perioada august-decembrie 2016” – clasificarea este facuta de CAS Suceava si reprezinta o periodicitate. De resurse zice ei. Anul trecut tot asa a fost.
   – anumite criterii sunt subiective ? Da, dar de ce laboratorul Spitalului Falticeni care a beneficiat de investitii mari in mandatul lui Mircea Lupu este pe ultimul loc ? Are dotari mai bune si spatiu mai nou decat laboratoare care sunt pe locuri mai bine clasate. Ehe!
   – Spitalul Falticeni este bugetar. Dar cu acreditarea, comisia si mancarea adusa din afara spitalului cum este ? Comisia nu le-a dat voie sa fiarba apa pentru ceai, asa ca povestea cu gardul, duhoarea si leopardul este adevarata.

   • 4sute4zeci4 spune:

    – Deci astazi este 22 iulie 2016; cei de CAS Sv au clasificat neşte laboratoare pentru perioada august-decembrie 2016 ?
    Adica au facut niste masuratori de performanta (probabil pentru august-decembrie 2015 !!! ) sau au estimat ce performante vor fi in perioada august-decembrie 2016 ??
    – Cat despre dotarile laboratarelor nu pot sa le compar, le-a comparat deja CAS Sv. Cum ?! Cum stie mai bine, statisitc, din birou, dupa criterii venite de la “centru”.
    – Da, aproape toate spitalele sunt bugetare; nu si toate laboratoarele acestora. Cred ca doar spitalul Falticeni mai are propriul laborator, celelalte spitale municipale si-au externalizat serviciile catre laboratoare particulare

 2. Maozedong spune:

  @4SUTE4ZECI4 +NESTE CLARIFICARI :
  Credţi că pentru bolnavi contează disputele dintre voi? Credeţi că era mai important ca tîrgul ăsta de 3 parale să aibă o scăldătoare de rahat şi să nu aibă un spital şi-o maternitate? Aici nu vorbim de PSD sau PNL, ci vorbim în ansamblu de caliatea celor care se tot freacă la conducerea acestui “loc unde nu se întîmplă nimic” bun. Se freacă şi se freacă la banul public. Din păcate Fălticeniul, aşa cum era în bancul ăla cu localităţile pe unde opreşte trenul, trece trenul şi unde s-auzit de tren, a ajuns mai rău ca Dolhasca şi asta din vina celor care l-au condus şi-l conduc. Vai de mama noastră…

 3. AI!AI!AI! spune:

  Am trcut pt cateva ore pe acasa si la acest articol vrau sa postez ceva ce am aflat curand:Spitalul din Falticeni se va privatiza cu tot cu laborator.Deja niste medici greci cu bani se interesaza.Au venit cu un prieten grec restaurator sa ma caute ca sa le explic despre targ.Pe langa altele le-am spus doua chestii:polul saraciei si oras rosu.S-au uitat cam nemulumiti parca dar nu cred ca i-am descurajat prea mult!Duminica viitoare stau mai mult si postez atunci amanunte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VPjvLH to the field below: