ANCOM sancționează 200 de operatori pentru netransmiterea sau transmiterea incompletă a datelor statistice - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

ANCOM sancționează 200 de operatori pentru netransmiterea sau transmiterea incompletă a datelor statistice

De    •   Publicat acum 3 ani, 14 iulie 2016   •   Fara comentarii

ANCOM sigla

“ANCOM a aplicat 201 sanctiuni furnizorilor de comunicatii electronice care nu si-au indeplinit complet obligatia de a transmite datele statistice aferente anului trecut.

Acestia au la dispozitie 30 de zile de la comunicare pentru remediere, in caz contrar vom aplica efectiv amenzile comunicate, care au valori de 50 sau 300 de lei pe zi de intarziere”  a declarat CRISTIN POPA, directorul executiv al Autoritatii.

Din cei 1.089 de furnizori autorizati in prezent la ANCOM, 201 furnizori au fost sanctionati pentru netransmiterea, transmiterea incompleta sau fara semnatura electronica a datelor statistice aferente anului 2015.

135 de furnizori au fost sanctionati pentru neindeplinirea uneia dintre obligatiile de raportare aferente anului 2015 ( nu au raportat deloc datele statistice corespunzatoare celor doua semestre ale anului si / sau a datelor privind veniturile si investitiile realizate in anul 2015 ).

In cazul in care in termen de 30 de zile nu corecteaza abaterile, furnizorii vor primi amenda in valoare de 300 de lei pentru fiecare zi de intarziere de la expirarea termenului de gratie acordat.

In cazul in care furnizorii nu reintra in legalitate in alte 30 de zile, le va fi suspendat dreptul de a furniza servicii de comunicatii electronice.

42 de furnizori au primit decizii de sanctionare cu amenda administrativa pentru transmiterea fara semnatura electronica atasata a datelor statistice aferente anului 2015, iar 24 de furnizori au fost sanctionati pentru transmiterea incompleta a acestora.

Acestia au la dispozitie 30 de zile pentru a reintra in legalitate, in caz contrar fiind penalizati cu amenda administrativa in cuantum de 50 de lei pe fiecare zi de intarziere pana la corectarea raportarilor.

Furnizorii au obligatia de a raporta date statistice privind activitatea si veniturile obtinute din furnizarea serviciilor de comunicatii electronice.

Pentru raportarea datelor statistice catre ANCOM furnizorii de comunicatii electronice au la dispozitie o aplicatie online,  pe care o pot accesa cu nume de utilizator si parola proprie, iar dupa completarea raportarilor trebuie sa ataseze o semnatura electronica pentru ca autentificarea sa fie completa.

 

MIHAELA BRACON

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 14 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 14, 2016 @ 8:48 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jF21lp to the field below: