La Suceava, ministrul Agriculturii IRIMESCU a făcut promisiuni, a criticat fostul Guvern și nu prea a oferit soluții - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

La Suceava, ministrul Agriculturii IRIMESCU a făcut promisiuni, a criticat fostul Guvern și nu prea a oferit soluții

De    •   Publicat acum 3 ani, 13 iulie 2016   •   Fara comentarii

 • el i-a avertizat pe salariații AFIR și APIA să își schimbe mentalitatea” în relațiile cu fermierii

 

 • președintele CJ FLUTUR i-a invitat afară din sală pe ziariști exact înainte de a lua cuvântul fermierii și șefii instituțiilor descentralizate

 

Foto: Ziarul de pe Net

Foto: Ziarul de pe Net

 

În această după-amiază, ministrul Agriculturii ACHIM IRIMESCU s-a întâlnit, la Palatul Administrativ Suceava, cu șefi de instituții din domeniu, fermieri și cu o parte din primarii PNL convocați de administrația județeană.

El a ținut un lung expozeu în care a amestecat conjuncturile nefavorabile (embargouri), subvențiile pentru animale și terenuri, întârzierea plăților, prețul scăzut de achiziție la lapte, extinderea piețelor de desfacere, asocierea agricultorilor, vânzarea terenurilor agricole către străini, refacerea sistemului pomicol, închirierea pășunilor, depunerea proiectelor, concluzionând de cele mai multe ori că  „nu avem o soluție în momentul de față”  sau că  „va mai trebui să analizăm această problemă, alături de dvs.”.

Ministrul Agriculturii s-a referit, de mai multe ori, la greșelile din trecut și la incapacitatea Guvernului anterior de a derula programe în domeniu.

La finalul cuvântului, IRIMESCU a ținut să se adreseze direct către conducerile și angajații celor două agenții de plăți – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură ( APIA ) și Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale ( AFIR ): „Cele două agenții există pentru că dvs.  (fermierii – n.r.)  existați. 

Vreau neapărat ca mentalitatea funcționarilor să se schimbe, funcționarii trebuie să-i asculte și să-i îndrume pe fermieri.

Ei  (funcționarii – n.r.)  au salarii destul de bune, nu ei vă dau bani, sunt banii dvs., ei doar veghează și asigură că banii ajung la dvs. în condiții legale, atât fac ei.

Am înțeles că sunt tot felul de abuzuri care se fac, comportament incorect”.

După cuvântarea lui IRIMESCU, a vorbit și președintele CJ GHEORGHE FLUTUR, care a preluat acest ultim subiect: „Vorbim cu țăranii în limbaj academic, despre softuri, ne scrântim limba, ce să înțeleagă oamenii ăștia ?

Ne trebuie un limbaj mai puțin academic și mai practic”.

După o oră de păreri expuse în sens unic de la tribuna sălii de ședințe a Palatului Administrativ, FLUTUR i-a rugat pe jurnaliști să părăsească sala pentru a nu asista la dialog, adăugând că  “la final o să avem o declarație scurtă”.

 

DAN PASCARU

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 13 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 13, 2016 @ 5:52 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1pobtW to the field below: