Sechestru pe bunuri pentru un prejudiciu de aproape 100.000 lei, în cazul unui administrator forestier - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sechestru pe bunuri pentru un prejudiciu de aproape 100.000 lei, în cazul unui administrator forestier

De    •   Publicat acum 3 ani, 12 iulie 2016   •   Fara comentarii

Palatul de Justitie Suceava 2015

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a MARINELEI ȚIGANEA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și folosire, cu rea-credință, de bunuri sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu.

În perioada 2010 — 2012, în calitate de administrator al SC A. SRL ( cu obiect de activitate Exploatarea forestieră ), ea a comercializat material lemnos, cherestea și deșeuri lemnoase către diferiți beneficiari, emițând facturi pe baza cărora a încasat valoarea mărfii vândute, achitată în numerar sau prin virament bancar, fără a înregistra aceste operațiuni în evidențele contabile ale societății și fără a le declara.

“Prin această modalitate a urmărit obținerea de avantaje fiscale, diminuându-și baza impozabilă și sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale, prejudiciind astfel bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit și a TVA-ului aferent”  precizează procurorii.

În perioada 16.03.2010 — 22.11.2012, ȚIGANEA nu a înregistrat în contabilitate 48 de facturi fiscale emise către diverși clienți, în valoare totală de 419.387 lei ( facturi fiscale emise către 9 societăți comerciale și două ocoale silvice ), modalitate prin care s-a sustras de la plata T.V.A. în valoare de 38.717 lei și a impozitului pe profit în valoare de 60.907 lei, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 99.624 lei, prejudiciu care nu a fost recuperat.

În cursul anului 2012, ea a retras suma totală de 346.873 lei din conturile deschise în numele societății la două unități bancare, fără documente justificative și însușită în interes personal.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile ale inculpatei ( clădiri și terenuri ).

Dosarul a fost înaintat, spre soluționare, Tribunalului Suceava.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 12 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 12, 2016 @ 3:51 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 81RaU6 to the field below: