TUPEU Tăietorii ilegali de lemn au blocat camionul Gărzii Forestiere cu care se transporta materialul confiscat - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

TUPEU Tăietorii ilegali de lemn au blocat camionul Gărzii Forestiere cu care se transporta materialul confiscat

De    •   Publicat acum 4 ani, 9 iulie 2016   •   1 comentariu

Garda Forestiera masina blocata adevarul

Miercuri, 06.07.2016, orele 16.47, în timp ce efectuau o patrulă pe DN 17 A, comuna Vatra Moldoviței, sat Ciumârna, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală Vama au identificat pe marginea drumului național, la o distanță de aproximativ 10 metri de partea carosabilă, la intrarea în fondul forestier mai mulţi buşteni, de esență rășinoase,  fără a prezenta marcă silvică.

Imediat după ce au constatat cele de mai sus, lucrătorii de poliție au identificat vizual la o distanță de aproximativ 50 metri de ei, în fondul forestier, mai multe persoane, respectiv H.I., H. O.  M. M., cei trei din comuna Vatra Moldoviței, precum și alte două persoane din comuna Hudești, jud. Botoșani. În momentul în care au văzut lucrătorii de poliție H. I.,  H. O. și M. M. au plecat de la fața locului continuând deplasarea prin fondul forestier, H. O. conducând un utilaj forestier iar H. I. și M. M. părăsind locul în cauză cu un autovehicul de teren.

În continuare lucrătorii de poliție au sesizat pe cale ierarhică evenimentul, solicitând sosirea la fața locului a unui reprezentant din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

După aproximativ două ore la fața locului s-a prezentat un reprezentant al Gărzii Forestiere Suceava și pădurarul Cantonului Silvic Ciumârna.

Având în vedere faptul că din datele deținute la nivelul acestei structuri de poliție, terenul pădure în cauză aparține numitului H. I. din comuna Vatra Moldoviței, lucrătorii de poliție și reprezentantul Gărzii Forestiere au încercat să îl contacteze telefonic pe susnumit pentru a-i însoți la controlul partial și cercetarea locului faptei din pădurea în cauză, lucru care nu s-a reușit.

Poliţiştii împreună cu reprezentanţi din cadrul Gărzii Forestiere Suceava s-au deplasat pentru a proceda la inventarierea lemnului identificat în acest loc, solicitându-se totodată sprijinul Ocolului Silvic Vama în vederea transportării şi depozitării materialului lemnos.

În timp ce organele silvice așteptau emiterea de către sistem a codului unic pentru a transporta materialul lemnos într-un mod legal, la fața locului a venit numitul H. I., împreună cu soţia şi fiica sa, toţi trei  conducând  câte un autoturism, cu care au blocat ieșirea autovehiculul care ridica şi transporta materialul lemnos, în DN 17 A de pe un drum adiacent, blocânsd ieşirea la drumul național.

Având în vedere cele de mai sus, lucrătorii de poliție le-au adus la cunoștință celor trei persoane consecințele faptelor lor, respectiv că împiedică fără drept organul de urmărire penală să efectueze în condițiile legii un act procedural, constând în transportul materialului lemnos ridicat și care constituie mijloc de probă, de la fața locului la sediul depozitului de material lemnos și întocmirea actelor de procedură cu privire la custodie și că prin modul în care au amplasat autovehiculele crează restricții de circulație pe drumul public, dar și cu privire la îngreunarea sau împiedicarea circulației pe drumul public, putând fi astfel pusă în pericol siguranța circulației. Cu toate acestea cele trei persoane, au refuzat să răspundă solicitării și avertismentului poliţiştilor.

La un moment dat la fața locului a venit numitul H. O., persoană care a devenit imediat recalcitrantă,  adresând injurii şi amenințări cu acte de violență celor prezenţi.

Pentru prevenirea unor fapte de violenţă, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava a trimis la fața locului luptători cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Suceava.

S-a dispus ridicarea autoturismelor cu care s-a blocat calea de acces, astfel,  cele trei autoturisme au fost transportate la sediul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc în vedere indisponibilizării, valoarea acestora fiind de aproximativ 11.000 euro.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, prevăzută și pedepsită de art. 107 alin 1 din Legea 46/2008, obstrucționarea justiției, prevăzută și pedepsită de art. 271 alin 1 lit. a din Codul penal, respectiv împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice, prevăzută și pedepsită de art. 339 alin 3 din Codul penal, urmând a se dispune procedural.

În cauză, la data de 07.07.2016 au fost emise 3 mandate de aducere privind pe cei 3 suspecţi, mandate ce au fost puse în executare de lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, sprijiniţi de către luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Suceava

Cele trei suspecţi,  au fost identificaţi şi conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, unde au fost audiaţi iar procurorul de caz a concluzionat că se impune extinderea cercetărilor şi sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj, faptă prev. de art. 257 din C.p..

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de art. 107 alin 1 din Legea 46/2008, obstrucționarea justiției.

SORIN NICA

Ziarul de pe Net

Sursa foto: Adevarul

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 9 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 9, 2016 @ 7:46 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Maozedong spune:

  Şi cum, pînă la această oră, derbedeii ăia n-au fost execuraţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string vFyqUZ to the field below: