FLUTUR: “La șoseaua de centură a Suceveni problema nu este a banilor, este a procedurilor” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

FLUTUR: “La șoseaua de centură a Suceveni problema nu este a banilor, este a procedurilor”

De    •   Publicat acum 3 ani, 4 iulie 2016   •   Fara comentarii

Centura Suceava feb 2016(1) 

Președintele Consiliului Județean GHEORGHE FLUTUR este conștient că nici în acest an nu se va mișca nimic pe șantierul șoselei de centură a municipiului Suceava.

El a declarat că  “suntem la atâtea termene și angajamente date de foarte mulți miniștri în faza în care proiectul trebuie actualizat în urma expertizei tehnice, era și firesc să se facă actualizarea..

Acest lucru va dura până în toamnă, după care va urma scoaterea la licitație a execuției.

Tragedia este că s-a pierdut foarte mult timp, lucrări propriu-zise mai sunt de 9 milioane de euro, sunt fonduri venite de la Uniunea Europeană.

Problema nu este a fondurilor, problema este a procedurilor”.

 

 soseaua de centura Suceava

La începutul anului, președintele de atunci al CJ, CĂTĂLIN NECHIFOR, spunea că  “s-a greșit încă din faza de proiectare, cei care sunt vinovați vor trebui să plătească !

Structura de drum se scufundă pe anumite porțiuni, seamănă cumva cu situația de la autostrada Sibiu – Orăștie”.

Ulterior, el a menționat că proiectul va fi verificat de Oficiul European de Luptă Antifraudă – OLAF  :  “Din 2012, de când am primit certificat ORNISS, am primit informări că se scufundă centura şi că acolo mai sunt şi altfel de lucruri.

Nu le pot spune pe toate şi nu sunt deloc încântat că cineva a îngropat pur şi simplu 80 de milioane de euro într-o centură fără finalitate.

Vestea bună e că odată ce proiectul a fost transferat pe bani europeni va intra OLAF să verifice”.

 

După intrarea în faliment a constructorului  SCCF  Iași, prefectul CONSTANTIN HARASIM estima că lucrările începute în urmă cu 7 ani sunt realizate în proporție de 80 %.

În 2015 a fost inaugurată o bucată din șosea ( Zidul Morții  de la Șcheia – Pătrăuți), circulația rutieră fiind astfel posibilă pe doar 5 dintre cei 13 kilometri.

 

DAN PASCARU

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 4 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 4, 2016 @ 12:09 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string vE0sOo to the field below: