Studenții suceveni au câștigat cu conserva de păstrăv tip pastă trofeul ECOTROPHELIA - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Studenții suceveni au câștigat cu conserva de păstrăv tip pastă trofeul ECOTROPHELIA

De    •   Publicat acum 3 ani, 1 iulie 2016   •   Fara comentarii

 • USV va reprezenta România la faza internațională a competiției, la Paris

 Ecotrophelia România USV 30.06.16

Universitatea  Ştefan cel Mare  Suceava, prin 3 echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară, a participat, la Sibiu, la cea de a 5 -a ediţie a competiţiei naţionale  Ecotrophelia România,  organizată sub egidaAsociaţiei Specialiştilor din Industria Alimentară din România şi a AsociaţieiPlatforma Tehnologică  Food for life.

Competiţia are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător.

Produsul  ForestROut  – conserve de păstrăv tip pastă  prin echipa Sîrghie Loredana, Bejinariu Mariana, Iloaei Ecaterina, Apetrei Ovidiu, Buchi Alexandru, Buţerchi Alexandru, coordonator conf. univ. ec. dr. ing. Adriana Dabija a câştigat marele premiu, trofeul competiţiei  Ecotrophelia  şi dreptul de a reprezenta România la faza internaţională a competiţiei ce va avea loc la Paris în perioada 15 – 17 octombrie.

Produsul  Pumple jelly  – jeleu de dovleac prin echipa Benderschi Olga, Cimpoi Ana, Irimia Maria Mădălina, coordonatori conf.univ. dr. ing. Georgiana Codină şi conf. univ. dr. ing. Silvia Mironeasa a obţinut un premiu special al juriului oferit de  Expertarom Food Ingredients.

Juriul naţional a fost compus din 6 membri, specialişti în domeniul industriei alimentare de la diferite firme de profil.

Studenţii suceveni au concurat cu 11 echipe studenţeşti de la facultăţi cu profil de inginerie alimentară din Galaţi, Sibiu, Craiova, Oradea și Timişoara.

Studenții USV câștigă pentru a treia oară premiul I și dreptul de a participa la concursul internațional de la Paris.

 

DAN PASCARU

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 1 iulie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 1, 2016 @ 11:14 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string b6GAYR to the field below: