Polițist de frontieră cercetat pentru contrabandă cu țigări și trecere frauduloasă a frontierei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițist de frontieră cercetat pentru contrabandă cu țigări și trecere frauduloasă a frontierei

De    •   Publicat acum 3 ani, 29 iunie 2016   •   Fara comentarii

politist de frontiera trafic de tigari 28.06 (1)

Ieri dimineață, poliţiştii de frontieră suceveni au observat, în apropierea frontierei de stat, o persoană de sex masculin care transporta mai multe colete voluminoase spre un autoturism de teren care staționa în apropiere și lângă care se afla o altă persoană.

Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaților, dar în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră s-au urcat în mașină și au demarat în trombă, deplasându-se pe un drum forestier.

Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenție, care a procedat la cercetarea și supravegherea zonei, iar la aproximativ un kilometru a fost descoperit, abandonat în pădure, autoturismul iar în apropiere a fost reținută o persoană care nu își justifica prezența în zonă, V.M., 51 ani.

politist de frontiera trafic de tigari 28.06 (2) 

În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră s-a stabilit că respectivul este lucrător în cadrul ITPF Sighetu Marmației, aflat în timpul liber.

Totodată, în zonă au fost descoperite mai multe colete cu țigări care, împreună cu persoana în cauză și autoturismul folosit la activitatea infracțională, au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.470 pachete țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, în valoare de 82.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren   Mitsubishi Shogun  în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat, iar M. V. este cercetat de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pe numele lui V.M. fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Totodată, conducerea I.T.P.F. Sighetu Marmației a dispus cercetarea prealabilă a celui în cauză, urmând a fi dispuse măsurile prevăzute de Statutul Polițistului, care pot merge până la destituirea din poliție.

 

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 29 iunie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: iunie 29, 2016 @ 1:23 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string dLOvGM to the field below: