Achiziția publică directă, un parandărăt mortal pentru sistemul medical românesc - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Achiziția publică directă, un parandărăt mortal pentru sistemul medical românesc

De    •   Publicat acum 3 ani, 8 mai 2016   •   1 comentariu

medic-spagaSuntem în plin scandal Hexi Pharma și toată lumea se întreabă dacă banii care se încasau pe dezinfectanții apă chioară nu ajungeau doar la Condrea, ci și la SRI, mai ales că individul coleric conduce business-ul cu prioritate de stat la încasat banii de la buget imediat după 1990.

Nu știu în ce măsură banii ajungeau la servicii sau la o persoană fizică, știu doar că din acest scandal se poate trage o concluzie simplă: hoții din sistem care au cumpărat apă chioară timp de 25 de ani de la un puștan cu nervii praf, au primit ceva în schimb. Că unii au înțeles șmenul și au fragmentat afacerea în cât mai mult contracte pentru a obține un beneficiu pentru sine sau pentru instituțiile care stau în spatele lor , aici este marea problemă.

Este un caz grav de ACHIZIȚIE DIRECTĂ de nimic, adică de apă chioară pe post de dezinfectant, la o instituție unde infecțiile au cea mai mare rată de succes. Căci, unde sunt oameni cu răni deschise, ai nevoie de un mediu sigur, nu de apă chioară plătită cu bani grei.

Totuși, trebuie înțeles faptul că sănătatea oamenilor este o afacere la scară națională, dar și la scară locală, unde managerii au călcat pedala contractelor și au obținut maximul din această afacere.
Maximul de bani, dar și maximul de mortalitate sub nasul lor. Dar cum spitalul pe care îl gestionau oricum puțea de-ți muta nasul, nu au simțit duhoarea afacerii pe care au preluat-o și au dus-o la excelență. La excelența morții.

Dar dacă aflați că o excelență similară a fost folosită la modernizarea unui drum, în care oamenii se ciocnesc zilnic de un bloc de beton, pământ și pavele ? Este mai important ?

DANIEL BOGHIȚĂ

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 8 mai 2016
 • de:
 • Ultima modificare: mai 8, 2016 @ 10:40 pm
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Cosmin spune:

  Institutiile abilitate ale statului nu au fost capabile sa descopere aceste grave nereguli din spitalele romanesti,sau sefii lor le-au acoperit timp de 25 de ani.Nu ne miram in ce situatie se afla tara noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string FhHso7 to the field below: