Colţul cinicului (25) – Jurnalul unui consilier de centru-dreapta - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Colţul cinicului (25) – Jurnalul unui consilier de centru-dreapta

De    •   Publicat acum 2 ani, 5 mai 2016   •   Fara comentarii

Colţul cinicului (25) – Jurnalul unui consilier de centru-dreapta

todirel calugarita august 2015

 

 

 

 

 

Todirel CĂLUGĂRIŢA

 

 

Ştiu pe cineva care-şi punea cravata ori de câte făcea câte-o «ieşeală» la băut, pe motiv că – în eventualitatea că ar fi picat sub masă – se va găsi, totuşi, cineva care să-l recupereze, cu un oarecare entuziasm, şi să-l ducă, mintenaş, acăsucă. Greşea doar cu puţin, pentru că nu lua în calcul faptul că ar fi putut să adoarmă pe margini de şanţ («merg pe gard, de drum mă ţiu, de la beat cârciumă viu…») şi să se deştepte cu obrazul vopsit de rujul tuturor nesuferitelor!

 

***

 

Ajuns acasă la ore mici, politicianul local nu-şi minte consoarta, când o informează că a fost la şedinţă şi a rămas la…ea.

 

***

 

 

Poza de profil a oricărei fătuci are parte de like-uri într-un număr substanţial mai mare decât cel de fluierături pe care l-ar fi auzit, mai ieri, diva locală dintr-un oraş muncitoresc plin de schele… E unul dintre avantajele reţelelor de socializare, să sporească încrederea, chiar şi în sufletul celei mai banale sau insignifiante persoane. Deocamdată, latura misogină din mine refuză să-şi răspundă la întrebarea: ce se va întâmpla cu atâta amar de încredere?!

 

***

 

Statisticienii, sobri cum îi ştim, au estimat la doi numărul anilor din viaţă, pe care îi petrecem răspunzând la telefoanele pe care le primim. Asta pentru că uităm, de cele mai multe ori, că telefonul are şi un rol pur decorativ. Că acest aparat care-ţi mănâncă din viaţă şi-ţi toacă din nervi este şi frumos, pe deasupra… Prin urmare, nimeni nu ne obligă să răspundem la orice telefon, ca în filmele americane. Apropo, aţi văzut personaje hollywoodiene care să nu lase totul baltă, când sună aparatul inventat de Reis în Europa şi brevetat de Graham Bell in America?! Şi să nu se repeadă, ca raţa la dude, pentru a se convinge de ceea ce ar fi trebuit să ştie de mult: ba că vorba lungă e sărăcia omului, ba că s-a greşit numărul, ba că 80% dintre convorbirile telefonice nu duc la niciun rezultat…(?)

 

***

 

Pe lângă feisbuciştii (de-acum) clasici, care umblă după like-uri şi după popularitate, mă bucur să mai întâlnesc pe-aici şi câte-un feisbuchinist.
Adică pe câte unul care a deprins buchea până să fi auzit de buchiniştii de pe malurile Senei. Şi care are un răspuns pe placul meu la întrebarea “Ce iubeşti mai mult, oamenii sau cărţile?”.
Feisbuchinistul nostru ar răspunde, cel mai probabil: “Oamenii care iubesc cărţile”…Oamenii, da, oamenii – şi nu doar feţele în căutare de aprecieri!

 

***

 

Am fi avut şansa (?!) de a fi eterni, dacă nu ne-ar fi păscut ghinionul de a ne naşte… Fiindcă – nu-i asa?! – moartea este o eternitate incompletă, căreia viaţa nu face decât să-i ştirbească integritatea!

 

***

 

Noi loturi de consumatori ai zemurilor alambicate din fructe au părăsit tarlalele patriei şi s-au stabilit în Anglia, la cules de ceva…
Sătenii români şi-au lăsat recoltele, ca în vremurile de nerememorat, în nădejdea elevilor, studenţilor şi militarilor – de nu cumva s-au bazat pe tehnologia străinilor, cărora le-au vândut mare parte din terenurile agricole.
Iar acum se plâng că englezii nu mai sunt conservatori, de vreme ce le-au stricat tabieturile… Nu tu tratarea mahmurelii prin metoda «cui pe cui se scoate», nu tu toast la breakfast, iar la lunch – canci! Fără “ceai” la ora cinci şi făr’ de nimic la cină, nopţile englezesti sunt serbede…
În condiţiile astea, mai că-ţi vine să te-ntorci în ţară, la limpezirea ţuicii, la tăierea porcului şi la criticarea guvernelor!

 

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 5 mai 2016
 • de:
 • Ultima modificare: mai 5, 2016 @ 1:06 pm
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ww8Ymz to the field below: