Miting de susținere pentru familia Bodnariu, la Suceava. Aproximativ 5000 de participanți au venit pe esplanada Casei de Cultură - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Miting de susținere pentru familia Bodnariu, la Suceava. Aproximativ 5000 de participanți au venit pe esplanada Casei de Cultură

De    •   Publicat acum 4 ani, 16 aprilie 2016   •   Fara comentarii

miting sustinere Bodnariu 16.04.16(1)

În organizarea comunităților evanghelice, pe esplanada Casei Culturii Suceava s-a desfășurat astăzi al doilea miting în favoarea familiei BODNARIU din Norvegia, după cel organizat în fața Palatului Administrativ la jumătatea lunii ianuarie.

CITEȘTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/01/16/protest-cu-tenta-religioasa-in-favoarea-familiei-bodnariu-in-fata-palatului-administrativ-suceava/

 

miting sustinere Bodnariu 16.04.16(2)

 

În fața a aproximativ 5.000 de participanți dotați cu bennere, baloane și plăcuțe în limba engleză, s-a intonat imnul național, apoi o fetiță a rostit  Tatăl nostru,  după care primarul ION LUNGU a ținut un scurt cuvânt, spunând că  “drama familiei BODNARIU e cunoscută, în calitate de părinte, de bunic îmi închipui cam ce înseamnă, deși n-am trăit, să fie despărțiți părinții de copii sau frații între ei.

Trăim o perioadă agitată, vedem că la granițele Europei vin alte culturi, alte religii, nu trebuie să ne fie rușine să apărăm familia și creștinismul”.

 

miting sustinere Bodnariu 16.04.16(3) 

Deputatul de diaspora MIRCEA LUBANOVICI a menționat că  “în activitatea Barnevernet am constatat încălcări grave ale Constituției și legilor Norvegiei.

Doresc să condamnăm împreună aceste practici nelegale.

În ceea ce privește drepturile familiei, omului și copilului nu există organizație care să aibă suveranitate”,  după care reprezentanții bisericilor evanghelice au cerut revenirea celor 4 copii ai familiei BODNARIU la părinți, bebelușul fiind redat familiei zilele trecute.

Vorbitorii au criticat Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia Barnevernet,  cerând  “să returneze cât mai urgent posibil copiii confiscați, să înceteze abuzurile împotriva familiilor cetățenilor lumii, să oprească acest război împotriva familiei”.

miting sustinere Bodnariu 16.04.16(4)

 

 

Organizarea acțiunii de astăzi a fost la cote înalte: materiale împărțite în public, echipe proprii de ordine, stație performantă de sonorizare, orchestră, coruri și chiar o dronă care a filmat manifestarea.

Mitinguri asemănătoare s-au derulat azi și în alte orașe din țară și străinătate.

 

miting sustinere Bodnariu 16.04.16(7)

De cealaltă parte, 2 miniștri norvegieni au precizat că acest caz BODNARIU este  „o campanie internaţională împotriva Norvegiei”,  iar presiunile din partea politicienilor care duc campanii privind cazurile de protecţie a copilului  “nu sunt luate în considerare de autorităţile norvegiene”.

Oficialii norvegieni spun că  „uneori se poate să se decidă ca un copil să fie plasat în afara căminului parental, fie ca măsură de urgenţă, fie printr-un ordin de protecţie.

Numai un Comitet Regional de Protecţie Socială sau Tribunalul pot emite un ordin de protecţie, nu Serviciul de Protecţia Copilului, pentru că ele sunt autorităţi decidente independente şi imparţiale conduse de judecători.

Convingerile religioase ale unei familii nu constituie niciodată motive valabile pentru luarea unui copil de lângă părinţii săi, însă violenţa este un motiv.

Pedeapsa corporală este ilegală în Norvegia”.

DAN PASCARU

Ziarul de pe Net

miting sustinere Bodnariu 16.04.16(5)

miting sustinere Bodnariu 16.04.16(6)

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 16 aprilie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 16, 2016 @ 10:08 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VrGFZr to the field below: