DIN PANA MEA: Adnotări la lansarea candidatului MIHĂILĂ - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

DIN PANA MEA: Adnotări la lansarea candidatului MIHĂILĂ

De    •   Publicat acum 3 ani, 21 martie 2016   •   7 comentarii

pana din pana mea

DIN PANA MEA!

Adnotări la lansarea candidatului MIHĂILĂ

A trecut mai bine de o săptămână de la lansarea candidatului liberal la Primăria Fălticeni, preotul LIVIU MIHĂILĂ, eveniment la care, independent de voința mea, nu am luat parte.  Dar am citit tot ce au scris și au afișat colegii de la  ZdpN! După ploaia de laude cu care l-au gratulat cei prezenți la  Dumbrava,  candidatul trebuie că a rămas cu o impresie excelentă.  Și eu, dar, totuși, nu mi-am putut stăpâni unele zâmbete amare în legătură cu discursul celui care se vrea primar în următorii 4 ani.  Evident, nu e analiză pe text, doar așa, o scurtă trecere în revistă venită de la un simplu cetățean.

Adresându-se celor din sala restaurantului, MIHAILĂ a început cu “vreau să vă mulțumesc pentru că ați avut curaj, știu că v-au urmărit și m-a urmărit și pe mine de câteva săptămâni, bineînțeles de câțiva ani am acest privilegiu”  – în afară de faptul că autovictimizarea nu prea dă bine în fața electoratului, unii spun că în trecutul candidatului pot fi găsite și evenimente care s-au derulat în colaborare și înțelegere cu cei criticați azi.

Nu vreau să-l atac  (pe primarul COMAN – completarea noastră), deși aș avea foarte multe lucruri să-i reproșez, i le spun personal, bărbătește ”  – desigur, multe lucruri pot fi reproșate personal, dar poate există măcar mai puține care să-i fie reproșate actualului primar în așa fel încât opinia publică să afle.  Nu de alta, dar cei pe care-i invitați la vot ar avea, mă gândesc, dreptul să știe…

De acum, cei 300 de fălticeneni vor merge din casă în casă, așa cum fac eu de 3 săptămâni  – de fapt, asta vă place să credeți… Iar în cazul în care enunțul dvs. e corect, ce vă face să credeți că vă vor ține partea?

“Am văzut oameni batjocoriți, le-am spus mai aveți puțină răbdare, vine eliberarea, izbăvirea”  – românii sunt foarte răbdători, de 26 de ani tot speră să-i izbăvească cineva. Ghinion!

“Știu că această echipă a liberalilor nu va face ce-au făcut ceilalți!”  – vorba asta e bună la manifestări de gen, de fapt istoria recentă vă contrazice total.

“Când se greșește trebuie spus lucrurilor pe nume”  – abia așteptăm ! Când începeți?

“E gata, a început, să zicem așa, revoluția iubirii noastre față de Fălticeni”  – problema ar fi că, în general la revoluții, ies la suprafață multe scursuri ale societății și tot felul de metehne mai vechi sau mai noi.  Tare m-ar bucura să nu fie cazul revoluției de care vorbiți.

“Știu că am greșit mult, Dumnezeu m-a iertat mult pentru că mă iubește mult” – cu ce ați greșit, părinte, mai exact ?  Dați câteva exemple… Dar greșeli valabile, nu că ați traversat strada pe roșu…

“Uitați-vă în ochii mei, spuneți-mi lucrurile care sunt și bune, care sunt și rele, ce vă doare, ce soluții am avea” – adevărat, chiar acum nu mă pot uita în ochii dvs., dar mă gândesc că soluțiile ar cam trebui să vă și aparțină.

“Nu vreau să atac, știu foarte multe lucruri, vor veni să mă atace ei!”  – dacă știți, într-adevăr, poate că ar fi nimerit să vorbiți, totuși. Acest lucru v-ar putea aduce, măcar, tihnă sufletească.

“Fraților, fălticenenilor, spuneți și celorlalți, să nu vă mai fie frică, oricum de pe 5 iunie este sigur, uităm anumite nume, nu mai există!”  – dacă credeți cu adevărat asta, sunteți un om fericit !

“E întuneric acum și roșu mult, dar floarea de  nu mă uita  va învinge!”  – la fiecare 4 ani tot învinge câte o floare  sau o culoare. Păcat că pierd oamenii.

“Eu am întîlnit și pesediști convinși, la Șoldănești pe strada mare, dar până la urmă, cu vorba bună, ne-am uitat ochi în ochi și au cedat” – atunci e OK, nu trebuie să aveți emoții la alegeri, ați câștigat de pe acum Primăria ! Numai să funcționeze metoda la toți pesediștii…

Cam atât, deocamdată. Spor la munca electorală!

 

TEODOR PUȘCAȘU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 21 martie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: martie 21, 2016 @ 2:06 pm
 • Sub: Editorial, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

7 comentarii

 1. Andrei spune:

  Inca putin si o dam in telenovele.

 2. George spune:

  “Știu că am greșit mult, Dumnezeu m-a iertat mult pentru că mă iubește mult”

  “Păcatul poate fi împărţit în mai multe categorii. Există păcatele uşoare sau grele. Dacă primele sunt generate de slăbiciunea firii, cele din urmă sunt săvârşite cu rea-voinţă. Totodată, păcatele grele sunt capitale, împotriva Duhului Sfânt şi păcatele strigătoare la cer. Păcatele capitale sunt şapte la număr şi pe ele vom încerca să le explicăm cu ajutorul preotului de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanţa. Aceste sunt: mândria, iubirea de argint, desfrânarea, invidia, lăcomia, mânia şi lenea. ”

  “Fraților, fălticenenilor, spuneți și celorlalți, să nu vă mai fie frică, oricum de pe 5 iunie este sigur, uităm anumite nume, nu mai există!”
  Pe cei care ii amenintati daca isi permit sa spuna ceva impotriva dumneavoastra le mai puteti spune sa nu le fie frica? Ce veti face cu cei care o sa va reproseze anumite lucruri dupa ce veti deveni primar, le spuneti si lor sa nu se teama?
  “Uitați-vă în ochii mei, spuneți-mi lucrurile care sunt și bune, care sunt și rele, ce vă doare, ce soluții am avea”
  De ce ne cereti mereu noua solutii, ca eu nu am vazut nici un discurs nici o postare in care sa veniti cu lucruri concrete si nu cu vorbe, asa nu o sa puteti conduce un oras.

  “Nu vreau să-l atac (pe primarul COMAN – completarea noastră), deși aș avea foarte multe lucruri să-i reproșez, i le spun personal, bărbătește ”
  In ce priveste partea cu barbateste…de ce nu acceptati criticile si stergeti tot ce vi se reproseaza de pe paginile pe care le administrati? De ce nu sunteti capabil sa argumentati deschis, sincer si barbateste?
  Si ar mai fi inca multe de spus….

 3. reply spune:

  Vreau să văd o dezbatere live între cei doi candidaţi principali, cu teme serioase, propuse de cetăţeni, eventual televizată, aşa, cum se face în USA şi alte state civilizate, oare-i ţine?! Oare au CURAJ? Sau… C…e?

 4. AI!AI!AI! spune:

  este imposibil!e discriminare fata de cilalti candidati care se cred si ei principali!

 5. AI!AI!AI! spune:

  si cerem moderator cu tignal de la Comisia centrala de arbitrii!

 6. zeul spune:

  pe printul charles nu? ai ai ce zici!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Jvp62y to the field below: