NECHIFOR: "ANAF sabotează aeroportul Salcea prin desființarea Biroului Vamal" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

NECHIFOR: “ANAF sabotează aeroportul Salcea prin desființarea Biroului Vamal”

De    •   Publicat acum 3 ani, 29 ianuarie 2016   •   2 comentarii

*președintele CJ atrage atenția că “în 4 ani este cea mai gravă situație pe care o traversăm”

 Catalin Nechifor 28.08.2015

La finalul ședinței de azi, preşedintele Consiliului Judeţean CĂTĂLIN NECHIFOR i-a informat pe consilieri că aeroportul Salcea, recent modernizat cu fonduri europene, este pus la zid de ANAF, printr-o modificare legislativă care vizează desființarea Biroului Vamal și transformarea în Punct Vamal.

Motivul invocat de ANAF este că aeroportul Salcea nu a avut activitate în ultima perioadă, asociat cu deficitul propriu de personal.

“Aeroportul nu a avut trafic pentru că a fost închis din motive operaționale, pentru că s-a construit.

Nu știu în ce măsură aceste lucruri sunt foarte bine înțelese și știute la nivel central…

Astăzi primesc un răspuns halucinant din partea ANAF, ni se spune că prezența permanentă a lucrătorilor vamali nu este obligatorie având în vedere scăderea drastică a volumului de activitate de la Biroul Vamal de frontieră gradul 2 aeroport Suceava și că măsura de organizare avută în vedere este perfect justificată.

Punctul vamal ar urma să fie amplasat în orașul Suceava și, la cerința aeroportului, personalul lor să fie deplasat de la Suceava către aeroport, lucru total în neregulă.

Cred că în cei 4 ani de activitate este cea mai gravă situație pe care o traversăm și care se leagă de dezvoltarea județului !

Nu trebuie să lăsăm acest lucru să se întâmple, ar fi catastrofal, ne pun într-o mare dificultate în relația cu piața !” a spus NECHIFOR, adăugând că angajații ANAF vor fi detașați la aeroport dacă vor fi solicitați cu 24 de ore înainte.

NECHIFOR s-a arătat nedumerit ce se va întâmpla cu zborurile neplanificate, cum ar fi cursele charter, aterizările de urgență și cele redirecționate :  “Voi fi foarte vehement și voi cere ANAF să nu facă o asemenea greșeală !

Nici nu iau în calcul varianta desființării Biroului Vamal !

Atunci hai să dăm afară toți oamenii de la aeroport, nu ?”

În altă ordine de idei, șeful CJ a precizat că, de la 1 martie,  Tarom  va adopta regim de înnoptare pe relația București – Suceava.

Avioanele vor ateriza la Salcea la ora 22,30 și vor decola spre Otopeni a doua zi la ora 5,55.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 29 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 29, 2016 @ 6:23 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Alecu spune:

  Pare banal un amărât birou vamal într-un aeroport care încearcă să repătrundă pe piață, după ce a fost tras pe dreapta pentru modernizare. Este, însă, un alt mod de a ne pune la colț și, cu toate că l-am criticat pe șeful CJ în legătură cu podul de 14 metri și jumătate de milion de euro, de data asta înclin să-i dau dreptate lui Nechifor. Nu pot să nu mă întreb, însă, dacă s-ar fi petrecut așa ceva la aeroport și dacă era un alt șef la CJ Suceava, măcar gen Mîrza, dacă nu chiar Flutur …

 2. chirila marius spune:

  Vai voua, carturarilor si fariseilor FATARNICI! Pe din afara va aratati drepti oamenilor, înauntru însa sunteti plini de fatarnicie si de faradelege. Serpi, pui de vipere, cum veti scapa de pedeapsa IADULUI?” 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kqwVb4 to the field below: