Taxele de la USV, mai mari cu 16 % - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Taxele de la USV, mai mari cu 16 %

De    •   Publicat acum 3 ani, 28 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

 USV ZdpN 1

Consiliului de Administrație al USV a decis creșterea cu 16 % a taxelor și tarifelor în viitorul an universitar, după 3 ani în care acestea au stagnat.

“Având în vedere majorarea salariului minim pe economie și creșterile salariale din sistemul bugetar românesc adoptate pe parcursul anului trecut, s-a decis creșterea taxelor de studiu pentru programele de licență, masterat și doctorat cu o medie de circa 16 %, comparativ cu nivelurile aprobate de Senatul USV la începutul anului 2013”  se menționează într-un comunicat.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor provenite din medii dezavantajate, Consiliul de Administrație USV a adoptat decizia de a aloca burse sociale în valoare de 300 lei tuturor studenților care îndeplinesc criteriile de acordare a acestui tip de bursă, utilizând finanțările obținute, inclusiv prin proiectele europene cu finanțare nerambursabilă.

De asemenea, pentru a stimula performanța pe parcursul anilor de facultate și de a scădea rata abandonului școlar, primilor 3 studenți cu taxă din anul I de studiu de la numeroase programe de studii li se vor acorda burse speciale reprezentând 75 %, 50 %, 25 % din taxa anuală de școlarizare.

Membrii Consiliului de Administrație au eliminat taxele de înscriere la bibliotecă și de eliberare a cardului de acces pentru studenții USV, taxele de acces la facilitățile sportive și de recreere, precum și la sala de conferințe din cadrul Centrului de Formare Continuă din Vatra Dornei.

Propunerile formulate de Consiliul de Administrație au fost înaintate spre aprobare Senatului USV.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 28 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 28, 2016 @ 5:11 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YXviqD to the field below: