Politică la maxim la dezbaterea bugetului municipiului Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Politică la maxim la dezbaterea bugetului municipiului Suceava

De    •   Publicat acum 3 ani, 28 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

*consilierii PNL n-au fost de acord cu nocturna lui LUNGU pe stadionul Areni, dar au promis pod nou peste râul Suceava

 sedinta CL Suceava 18.01.16 Lungu Doroftei

Consilierii locali suceveni au aprobat astăzi bugetul propus de primarul ION LUNGU, de 382.246.011 lei (+ 7 % față de proiectul de buget din 2015).

Chiar dacă amendamentele consilierilor au fost temeinic dezbătute în cadrul a 3 întâlniri anterioare, au mai existat propuneri liberale, având în vedere că ne aflăm în plină precampanie electorală, dezbaterea fiind televizată în direct.

Președintele de ședință, viceprimarul PNL OVIDIU DOROFTEI, a spus chiar de la început că  „acesta este cel mai important buget din acest mandat, dar voi tăia microfonul celui care atacă un coleg”,  iar primarul ION LUNGU că “am încercat să facem un buget al dezvoltării, am încercat să găsim soluții comune la probleme”.

LUCIAN HARȘOVSCHI (PNL) a spus că  solicitările noastre sunt, de fapt, ale cetățenilor, alocarea pentru nocturnă se transformă în studiu pentru consolidare stadion și vestiare. Vom mai aloca fonduri pentru parcările de reședință, pentru un nou pod peste râul Suceava și pentru bazele sportive de la școli”,  dar LUNGU a replicat acid: „Vom fi de râsul curcilor, unele comune au nocturnă și Suceava nu! Nu pot prelua acest amendament ! Din vară va fi o singură serie de liga a 2 –a la fotbal, nu vom mai putea juca acasă când se vor transmite meciurile la televizor, vom merge pe la Botoșani sau pe mai știu eu unde…Varianta unui nou pod peste râu este periculoasă, ne vom intersecta cu proprietăți private”.

Ștafeta dezbaterilor a fost preluată de liberalul VIOREL SEREDENCIUC: “Nu cumva sunt bani aruncați în vânt cu nocturna? Peste câțiva ani vor apărea alte tipuri de nocturnă.  Haideți să reparăm tribunele, cei care vin la meciuri să stea în condiții normale”.

Fără a preciza sursa de finanțare, independentul ADRIAN ARĂMESCU a intervenit:  “Simplu, trebuie să dărâmăm tribuna la stadion, instalăm nocturna și, când vom găsi bani, facem tribuna la loc”, iar EUGEN GIRIGAN (PSD) a propus un amendament (acceptat) pentru studiu de prefezabilitate zonă industrială.

La vot, bugetul a trecut cu 21 pentru și o abținere.

LUNGU a cerut cuvântul: Dacă eram orgolios, retrăgeam proiectul de pe ordinea de zi, dar n-am făcut acest lucru ! Stadionul actual, mai devreme sau mai târziu, va fi dărâmat. Mă doare că a fost respinsă varianta minirutei ocolitoare, proiectul pentru un pod nou durează 2 ani de zile.Diferența între mine și dvs. este că eu am făcut!

Principalele proiecte de investiții din buget vor fi reabilitarea zonei centrale, modernizarea pieței agroalimentare centrale, reabilitarea rețelelor de termoficare și a punctelor termice, amenajarea de terenuri de sport și introducerea utilităților în cartierul Tătărași.

Proiectele de accesare de fonduri structurale sunt reabilitarea Cetățeii de Scaun, modernizarea iluminatului public, achiziționarea de vehicule electrice, extinderea și reabilitarea rețelei de apă și sistemul de management integrat al deșeurilor.

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 28 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 28, 2016 @ 8:34 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9ezsgt to the field below: