În judeţul Suceava nu există amenajări pentru compostarea deşeurilor biodegradabile - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

În judeţul Suceava nu există amenajări pentru compostarea deşeurilor biodegradabile

De    •   Publicat acum 4 ani, 27 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

 Adriana Iordache-ZdpN 29.05.2014

În ședința Colegiului Prefectural de joi – 28 ianuarie, comisarul șef al Gărzii de Mediu Suceava ADRIANA IORDACHE va prezenta o analiză a gestiunii deșeurilor, în care reamintește că până la finalizarea proiectului Sistem Integrat de Management al Deşeurilor s-au realizat staţii pentru sortarea şi transferul deşeurilor municipale.

Anul trecut au funcţionat staţia de transfer cu linie de sortare a deşeurilor şi presă pentru balotare Gura Humorului, staţia de transfer a deşeurilor Vatra Dornei în care se realizează şi recuperarea manuală a deşeurilor reciclabile, staţia de tratare mecanică a deşeurilor Rădăuţi, linia de sortare şi balotare a deşeurilor Siret, staţia de sortare şi prese de balotare a deşeurilor S.C. RITMIC COM S.R.L. Suceava – punct de lucru Ilişeşti, platforma pentru sortarea deşeurilor S.C. DIASIL SERVICE S.R.L. Suceava și platforma pentru sortarea deşeurilor S.C. GOSPODARIRE ORĂȘENEASCĂ S.A. Vatra Dornei.

În judeţul Suceava nu sunt amenajări pentru compostarea deşeurilor biodegradabile.

În cursul anului 2015 au funcţionat 5 spaţii de stocare temporară a deşeurilor (maximun un an), autorizate pe linie de mediu : S.C. DIASIL SERVICE S.R.L. – spaţiu de stocare temporară din oraşul Gura Humorului zona Lunca Boilor, S.C. DIASIL SERVICE S.R.L. – spaţiu de stocare temporară din comuna Ipoteşti, spaţiu de stocare temporară din Fălticeni, strada Antileşti, S.C. RITMIC COM S.R.L. – spaţiu pentru stocarea temporară din extravilanul comunei Ilişeşti și S.C. SERVICII COMUNALE S.A. Rădăuţi – spaţiu de stocare temporară în zona Scuntari.

„Sunt prevăzute lucrări de închidere finală pentru depozitele Suceava, Rădăuţi, Gura Humorului şi Fălticeni, în timp ce pentru depozitele Siret, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei va fi realizată doar o etanşeizare temporară, etanşeizarea finală urmând a fi realizată din alte fonduri, după evaluarea datelor de monitorizare afirmă IORDACHE.

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 27 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 27, 2016 @ 9:12 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string HFprsO to the field below: