Fălticenean acuzat de contrabandă cu țigări și alcool, la un pas de libertate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Fălticenean acuzat de contrabandă cu țigări și alcool, la un pas de libertate

De    •   Publicat acum 4 ani, 27 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

 

tigari 11.06.15

Tribunalul Suceava a respins luni, 25.01.2016, ca neîntemeiată, propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava de prelungire a măsurii arestării preventive a fălticeneanului Claudiu Roman și a  admis cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. Procurorii au decis înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de Roman cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a încheierii.

Claudiu Roman are o listă lungă de obligații pe care trebuie să le respecte pe timpul cât se află sub control judiciar: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, respectiv Poliţia municipiului Fălticeni – Biroul Investigaţii Criminale, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, nu are voie să părăsească limita teritorială a localităţii de domiciliu, respectiv municipiul Fălticeni, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului în faţa căruia se află cauza, să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă, să nu deţină/ să nu folosească şi să nu poarte arme.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

El se afla după gratii din data de 02.11.2015, când a fost emis mandatul de arestare preventivă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, deoarece nu s-a prezentat la Poliția Fălticeni conform graficului stabilit de instanță.

Roman și membrii grupării infracționale de la Fălticeni au fost săltați în dimineața zilei de 19 iunie 2015, fiind acuzați de procurori că distribuiau țigări și alcool de contrabandă în mai multe județe.

Decizia nu este definitivă, iar părțile au dreptul să facă contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru procuror şi inculpat. De altfel, procurorii DIICOT au depus astăzi o contestație la Tribunalul Suceava și cer prelungirea arestării preventive.

 

De ce este acuzată gruparea coordonată de Claudiu Roman

 

Potrivit procurorilor, fălticeneanul Claudiu ROMAN coordona o grupare care se ocupa de recepționarea și transportul mărfii de la gruparea din Siret, condusă de Cezar OLARIU și Gabriel GHERASĂ, și care primea marfa din Ucraina prin zona fâșiei verzi de la graniță.

După primirea mărfurilor de contrabandă, gruparea lui ROMAN se ocupa de vânzarea ei atât pe plan local, dar și de distribuire în județele Iași, Vaslui, Prahova, Olt și Brăila.

Procurorii au indicat faptul că din gruparea fălticeneană mai faceau parte Costel MARIȘCA(52 ani) zis Cotor, Gabriel CRISTEA(48 ani), David ROMANIUC(43 ani), Gheorghe UNGUREANU(59 ani), toți din Fălticeni, și Elena ȚĂRANU(54 ani) și Mihai ȚĂRANU(38 ani) din Bunești.

Gruparea vindea țigări de contrabandă la lumina zilei, chiar în gangul de peste drum de magazinul general și în zona pieței agroalimentare.

Claudiu ROMAN a mai fost săltat de polițiști în urmă cu doi ani, tot pentru contrabandă de țigări, și potrivit procurorilor, și-a reluat activitatea la scurt timp.

SORIN NICA

Citește și :

Claudiu ROMAN și Elena OSOIANU-ȚĂRANU “Baba” rămân după gratii pentru 30 de zile

20 de persoane reținute pentru trafic de țigări de DIICOT Suceava

 

 

Doi fălticeneni, contrabandiști de țigări filați de polițiști și S.R.I

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 27 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 27, 2016 @ 1:31 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string mojhoF to the field below: