Ofițer din cadrul IPJ Suceava, reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Ofițer din cadrul IPJ Suceava, reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență

De    •   Publicat acum 4 ani, 20 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

 

catuse si euro

Ieri, Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi l-au reţinut pentru 24 de ore pe ofițerul de poliție judiciară Vasile Florin POPESCU din cadrul IPJ Suceava.

Ofițerul de le Serviciul de Investigații Criminale  este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită(2 infracțiuni) și trafic de influență

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 19.01.2016, față de inculpatul OVIDIU STĂNESCU, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Potrivit ordonanțelor întocmite de procurori, în perioada 30.04.2015 – 11.12.2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul inspectoratului de poliţie judeţean Suceava – Serviciul de Investigaţii Criminale, cu intenţie,  a pretins, direct şi pentru sine, de la o persoană, suma de 1.000 euro şi a primit  printr-un intermediar suma de 500 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse şi primite de către ofiţerul de poliţie în schimbul unui pretins ajutor pe care acesta  l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect într-un dosar penal în care inculpatul desfăşurase acte de urmărire penală.

În perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, în aceeaşi calitate, cu intenţie, a pretins, în mod direct şi pentru sine, de la inculpatul Stănescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unui judecător din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia Penală, învestit cu soluţionarea unei cauze penale care privea o rudă a cumpărătorului de influenţă, trimisă în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni de tentativă de omor.

De asemenea, inculpatul Popescu Florin Vasile a promis că îl va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a două persoane, să adopte o soluţie favorabilă în acea cauză, respectiv să dispună punerea în libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsă mai blândă.

Ulterior pronunţării condamnării în primă instanţă la o pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare, inculpatul Popescu Florin Vasile a pretins, în mod repetat şi la date diferite, sume de bani de la inculpatul Stănescu Ovidiu, sub pretextul că pedeapsa a fost aplicată în cuantum redus ca urmare a intervenţiilor făcute pe lângă magistratul respectiv.

În acelaşi context, la data de 19 ianuarie 2016,  inculpatul Popescu Florin Vasile a fost depistat în flagrant de către organele de urmărire penală în timp ce primea suma de 700 de lei de la inculpatul Stănescu Ovidiu.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Ovidiu Stănescu trebuie să respecte condițiile impuse de procurori, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, iar astăzi ofițerul Popescu  urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii DNA beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 20 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 20, 2016 @ 11:38 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string OZmzPD to the field below: