Seminar de informare publică, organizat la Rădăşeni, de GAL Valea Şomuzului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Seminar de informare publică, organizat la Rădăşeni, de GAL Valea Şomuzului

De    •   Publicat acum 3 ani, 14 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

 DSC_1547

Nouă unităţi administrative teritoriale (Baia, Bogdăneşti, Buneşti, Fântâna Mare, Horodniceni, Hârtop, Preuteşti, Rădăşeni şi Vultureşti) şi un număr important de societăţi private de pe raza acestora şi-au trimis reprezentanţii, astăzi, la Rădăşeni, unde s-a desfăşurat o primă acţiune a Asociaţiei « Grupul de Acţiune Locală Valea Şomuzului ».

Acţiunea a constat într-un seminar de informare publică desfăşurat la sediul asociaţiei din incinta Primăriei comunei Rădăşeni, la care au participat membri ai administraţiilor publice locale şi ai sectorului privat, precum şi ai firmei căreia îi va fi externalizat serviciul de animare şi promovare. Potrivit declaraţiilor conducerii GAL Valea Şomuzului (dr. ing. Neculai PERJU – preşedinte şi col. rez. Ion VASILIU – vicepreşedinte), obiectivul general al asociaţiei este creşterea capacităţii de conlucrare la nivel territorial în scopul elaborării strategiei de dezvoltare locală a asociaţiei, prin implicarea actorilor locali şi a reprezentanţilor din diferite domenii, ce urmează a interacţiona în favoarea dezvoltării şi îmbunătăţirii comunităţilor din teritoriul LEADER.

GAL Radaseni 13.01.16

Programul LEADER, sub-măsura 19.1 « Sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală » va fi realizat de firma care se ocupă cu activitatea de animare/promovare şi va fi prezentat în fiecare dintre cele nouă comune componente ale GAL-ului, anterior acestei activităţi fiind distribuite materiale publicitare, în scopul informării populaţiei, pentru ca un număr cât mai mare de entităţi private şi de stat, dar şi persoane fizice, să aibă acces la cele mai noi informaţii referitoare la acţiunile asociaţiei, posibilităţile de finanţare ale proiectelor proprii şi domeniile de interes ale potenţialilor beneficiari.

Se scontează că implementarea proiectului va aduce beneficii de felul dezvoltării comunităţii prin atragerea de fonduri nerambursabile, creşterea nivelului de trai, asigurarea accesului elevilor la o infrastructură sanitară şi socială corespunzătoare, reducerea gradului de poluare şi fluidizarea traficului prin modernizarea infrastructurii rutiere.

Prezentarea strategiei de dezvoltare locală (ce va fi realizată « pe baza abordării de jos în sus », pornindu-se de la implicarea factorilor locali în vederea proiectării viitorului teritoriului, de către o societate cu expertiză în domeniu), a problemelor identificate şi a proiectelor prioritare va face obiectul unei şedinţe finale ce va avea loc la sfârşitul lunii martie.

Cu privire la acţiunile concrete ale GAL Valea Şomuzului, vom reveni într-un material următor.

Mihai SPÎNU

ZdpN

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 14 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 14, 2016 @ 7:00 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 3UFIjv to the field below: