Două fete și un tânăr, bătuți de un grup de scandalagii în fața clubului Ebony din Fălticeni. Printre agresori se afla și fratele interlopului Blană - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Două fete și un tânăr, bătuți de un grup de scandalagii în fața clubului Ebony din Fălticeni. Printre agresori se afla și fratele interlopului Blană

De    •   Publicat acum 3 ani, 14 ianuarie 2016   •   14 comentarii

Blana adus la Ebony

Ceea ce se dorea a fi o seară frumoasă petrecută în oraș cu prietenii s-a încheiat urât pentru două fete și un tânăr din municipiul Fălticeni, care au ieșit în Clubul Ebony, amplasat la subsolul Centrului Cultural Grigore Vasiliu-Birlic (fosta Casă de Cultură n.r.) și care este controlat de familia interlopului Daniel Ștefan Blanaru, zis Blană.

S-au așezat la o masă, au dansat și, la scurt timp, băiatul a fost cheamat până afară de un individ de la masa de alături să stea de vorbă. Nici bine nu a apucat să iasă că a simțit o lovită încasată mișelește pe la spate, urmată de o ploaie de lovituri de pumni și picioare date de o gașcă de tineri înfierbântați și cu chef de bătaie.

O bătaie pornită de la un motiv ridicol: agresorului, un om de-al casei, i s-a părut că victima s-a uitat urât la el !

 

Elena Nicoleta Gafita dec 2015

* „Am primit un pumn la tâmplă, am căzut jos și au început să dea cu pumnii și cu picioarele”

 

Una dintre fete, Nicoleta-Irina Gafița, a venit la club însoțită de sora sa și viitorul cumnat în seara

Mi-am cerut voie de la tatăl meu să merg sâmbătă seara, pe 19 decembrie 2015, în clubul Ebony, împreună cu sora și cumnatul meu și câțiva prieteni. Acolo ne distram, dansam, făceam poze și, la un moment dat, am dansat cu Andrei Chița care stătea la masa de alături și pe care îl salutasem când am ajuns. După asta m-am întors la masa noastră. Am auzit-o țipând pe sora mea, care ne-a spus că <Ștefan își ia bătaie afară!>. Am ieșit afară și am încercat să aplanez conflictul, dar m-am ales cu un pumn de la un băiat, nu îl cunosc, și am căzut jos.M-am ridicat și am sunat la poliție, dar poliția nu a venit. După ce am luat bătaie iarăși, am sunat la poliție a doua oară. În timpul ăsta am fost pusă jos, lovită, din cauza unei fete și a unui băiat, pe nume Alex Blanariu, Mi-a spus că de ce îndrăznesc eu să mă iau de prietena lui. În momentul acela am primit un pumn la tâmplă, am căzut jos și au început să dea cu pumnii și cu picioarele în mine. Era un grup foarte mare, în jur de 10 persoane, toți cei care stăteau înăuntru lângă canapeaua noastră. Am încercat să o ajut pe sora mea și mi-am luat bătaie și din stânga și din dreapta, de la băieți, numai de la băieți”, ne-a declarat Nicoleta-Irina G., un a dintre victimele agresiunii petrecute în fața clubului Ebony.

Fata spune că agresorii sunt de fapt o gașcă din Bogdănești, care au la activ mai multe scandaluri pe raza municipiului Fălticeni: „Grupul era format din Alex Blanaru din Fălticeni și restul băieților sunt din Bogdănești. Când am sunat a doua oară la poliție, au ajuns foarte târziu și când vroiam să mă duc repede să-i opresc pe băieții care au dat în noi, polițiștii mă țineau de vorbă mai mult decât ar fi trebuit, spunându-ne că ne vor amenda tot pe noi, cei care am luat bătaie. Chița mi-a spus că vinovat este cumnatul meu că s-a uitat urât la el când am dansat, dar ce motiv ar fi avut cumnatul meu dacă nici el și nici sora mea nu cunoșteau pe nimeni din grupul lor ? Ei sunt un grup, care a avut mai multe scandaluri și bătăi prin tot orașul, mai mult la Ebony, dar nu numai acolo”.

 

*”Nu cred să fi fost vreo bucată din corpul meu care să nu fi fost lovită”

Viitorul cumnat al Nicoletei, Ștefan Hogaș, este cel care a încasat cele mai multe lovituri, fiind vizat de principalul agresor, Andrei Chița, care l-a scos pănă afară pentru a stat de vorbă: “Sâmbătă spre duminică mă aflam în clubul Ebony, când am fost solicitat de către o persoană de la masa de alături să ies afară cu el să vorbim. Ieșind afară, am fost lovit din spate, după care am fost lovit de mai multe persoane. Era pentru prima dată când am intrat în clubul Ebony, la insistențele prietenilor mei. Nu m-am uitat urât la nimeni, intenția mea nu a fost să provoc scandal. M-au lovit peste tot, au fost mai multe persoane, nu cred să fi fost vreo bucată din corpul meu care să nu fi fost lovită.

Ștefan afirmă că  oamenii legii sosiți la fața locului au încercat să îl imobilezeze drept pedeapsă că i-a întrebat de ce au întârziat și nu au ajuns mai repede după primul telefon: “I-am întrebat pe polițiști de ce a durat atâta până au ajuns și au fost foarte ofensați de acest fapt încât m-au apucat de mână, mi-au sucit mâna la spate, bănuiesc cu intenția să-mi pună cătușele și i-am rugat să-mi dea drumul că mă doare.

 

politist-fuga-hot

* “Polițiștii au venit târziu și au vrut să ne amendeze tot pe noi

Tânărul Ștefan Hogaș spune că nimeni nu a intervenit pentru a opri agresiunea, polițiștii și-au făcut apariția cu întârziere și i-au amenințat că îi amendează tot pe ei, cei agresați, pentru tulburarea liniștii publice.

“Am mai auzit că în acest club au mai fost scandaluri, dar nu am știut că nu au o firmă de pază angajată- acesta este un aspect care trebuie precizat. Poliția, în loc să cheme salvarea, să-mi facă un control (îmi curgea sânge de la dinți, de la nas n.r.), tot pe mine au încercat să mă imobilizeze. Acest lucru rezultă și din declarațiile date la poliție ulterior. Și au vrut să mă amendeze pentru tulburarea liniștii publice. Așa au spus, a fost mai mult o amenințare din partea lor. Este un dosar și de distrugere pentru 1600 lei, deoarece mi-au distrus ochelarii, prejudiciu dovedit cu bon fiscal. 

Am fost sunat să ne împăcăm și le-am spus că nu avem ce discuta, atunci trebuia discutat. Nu mă interesează să obțin de la ei bani”, a încheiat Ștefan Hogaș.

 

Un politist participa la evenimentul prilejuit de Ziua Politiei Romane, in orasul Racari, judetul Dambovita, miercuri, 25 martie 2015. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

*Cum a scăldat-o poliția pentru a nu ieși la iveală incidentul

Cum pe buletinele de presă ale poliției nu a apărut acest  eveniment, am cerut informații reprezentanților IPJ, care ne-au spus inițial: “Am discutat cu colegii mei  de la Fălticeni și mi-au spus că este vorba despre un incident minor. O fată a luat o palmă de la băiatul cu care stătea la masă, deoarece fata a intervenit să îl apere pe fostul prieten”. 

Și așa ar fi trebuit să uităm de incidentul minor, despre care nu ar fi meritat să scriem!

Luând legătura cu victimele, am aflat o cu totul altă poveste, pe care de altfel v-am relatat-o în rândurile de mai sus.

După ce ne-am documentat, am revenit cu solicitarea la reprezentanții poliției, care au aflat, cu mirare, de la aceeași colegi din Poliția Fălticeni, o altă desfășurare a evenimentelor, total diferită de prima, și care confirmă spusele victimelor: „În noaptea de 19 spre 20 decembrie 2015, la ora 03.00, s-a constatat că a avut loc un scandal în apropierea clubului Ebony din Fălticeni. Nicoleta-Irina Gafița,  Maria Andreea Gafița(25 ani) și Ștefan Hogaș(33 ani) au consumat băuturi alcoolice și răcoritoare la clubul Ebony. În jurul orei 2.55, pe lângă masa lor a trecut Andrei Chița(23 ani) din Bogdănești, care l-a atins fără să vrea pe Ștefan Hogaș. Între cei doi a avut loc o altercație verbală, după care Ștefan Hogaș și cele două fete au părăsit clubul Ebony, fiind urmați de Andrei Chița și alte 3 persoane, care l-au lovit pe Ștefan Hogaș. Cu această ocazie, au încercat să intervină fetele, fiind la rândul lor lovite. Autorii identificați de polițiști sunt Andrei Chița, Viorel Alexandru Blanaru (28 ani) din Fălticeni și alți 3 tineri din Bogdănești, care au recunoscut comiterea faptelor și li s-a întocmit dosar penal pentru loviri și alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii publice.

Potrivit aceleeași surse, autorii agresiunii au pus comiterea faptele lor pe seama consumului de alcool. 

Concluzia o trageți dumneavoastră!

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 14 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 14, 2016 @ 2:43 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

14 comentarii

 1. hehe spune:

  Localurile unde au loc astfel de incidente ar trebui amendate si apoi o perioadă suspendate. Să vezi apoi ce ordine fac proprietarii.

 2. Cat alin coman spune:

  Interlopi de găini sunt ăstia

 3. eu cri spune:

  da ar trebui luate in considerare si camerele de supraveghere ale localului…si inconpetenta politiei din oras(faceti ordine si datii afara ca sant curcani corupti pana in gat)

 4. eu cri spune:

  asta ma impresioneaza; Cum pe buletinele de presă ale poliției nu a apărut acest eveniment, am cerut informații reprezentanților IPJ, care ne-au spus inițial: “Am discutat cu colegii mei de la Fălticeni și mi-au spus că este vorba despre un incident minor. O fată a luat o palmă de la băiatul cu care stătea la masă, deoarece fata a intervenit să îl apere pe fostul prieten” Daca ii puteti numi colegi= faceti de rusine uniforma si institutia numita POLITIE

 5. Mima spune:

  Cine a stat sau sta in Falticeni si are putina minte in cap si peste 25 de ani stie ce animale vin de pe la tara in oras dar in afara de asta ce e gasca din Bogdanesti ce sunt politaii angajati la politie? Acelasi bors. Exact asa se intampla, e amendat ala care ia bataie ca in lumea cocalarilor asa se face dreptatea.
  Nu ma astept sa dispara cocalarii aia de tarani ca nu se poate dar macar sa dispara coruptia din politie. Cer prea mult, stiu.

  • StefanAlMare spune:

   Ba se poate fratica… va strangeti in jurtde 20-30 de oameni mai zvelti si ii calcati in picioare pana fug din oras sau din propria lor casa. Cetatenii sarbi au facut exact asa cu un interlop roman si a fost mai mult decat eficient. Spor!

 6. Ion spune:

  Cine a dat Casa de cultura pe mana interlopilor?

 7. un nimeni spune:

  Cunosc acest caz si stiu ca multi politisti din Falticeni sunt corupti si fac doar jocurile interlopilor. Oare de ce nu se autosesizeaza DNA sa verifice macar daca este adevarat? La cat de corupta este aceasta tara imi este rusine sa spun ca sunt roman. Asa va fi mereu.

 8. Ion spune:

  Se zvarcolesc interlopii pe facebook.Toti agramatii, smardoi si chelneritele se vaita si injura…Vai,vai…Surpriza lor va veni in scurt timp…vin iar baietii cu ochi mari si fara fata.PSD nu mai este la putere!

  • Dani spune:

   Dar de la PSD comenteaza grasu ala care a primit casa de la Coman pt ca dat pliante cu Ponta pe faleza.Avea un tricou pe el mulat pe shunci,era silos si o insotea pe nevasta lui Blana.

 9. Alin spune:

  Pe ăsta de ce nu îl închide nimeni??? Sau să-i “impună” program mai scurt din cauza scandalurilor.
  Ah, scuzele mele, ăsta e de-al lor, acolo, lângă sediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string FkyLzm to the field below: