Opoziție nu avem. Ce facem ?

EDITORIALUL ZILEI

Opoziție nu avem. Ce facem ?

semnul intrebarii

Naivii care își imaginează că, în acest moment, avem alternativă la hoția continuă de trei ani și ceva se îmbată cu apă de ploaie. Se fură în mod constant în județul Suceava, ca într-un codru părăsit, prin metode pe care panaramele de la pedele, insolvente și pline de datorii ipotetice, nu vor să recunoască că le-au brevetat și sunt chiar invidioase.

La Suceava, alternativa stă cu chiloții în deșt și așteaptă, iar PNListele gata făcute șăd pe raftul tătucului înaripat.

Pe rețeta veche în care alegătorii ba pierd-ba nu câștigă, opoziția funcționează ca o fiiță vie, care așteaptă pe closet sau sub plosca useleului, adică a compromisului democratic. Ne  mint de vreun an că vor veni cu oameni noi și cu soluții.

Nu au venit și nu cred că vor veni, deoarece nu au de unde să îi scoată. Resursele lor sunt limitate, iar cei deștepți care încearcă să se ridice nu pot din cauza limitării  liderilor de partid.

Mă rog, este treaba politrucilor, dar, ca simplu cetățean, nu pot aștepta să se încheie la șlițul rațiunii un impotentent care trăiește din trecutul glorios a ceea ce a făcut el cândva.

Imbecilii se pot considera deopotrivă și prieteni, și dușmani, și în putere, și istoviți, dar nu trebuie să se joace cu speranța unor oameni care au prins gustul ieșitului în stradă, căci nu vă imaginați unde și pe ce tâmpiți poate ridica. Lipsa unei alternative și ura față de politicieni nu este benefică, dacă nu are darul de a da naștere unor soluții concrete.

În lumina celor expuse mai sus, vă întreb: ce facem anul acesta la vot ?

 

SERGIU JIPA
Ziarul de pe Net

2 comentarii la „Opoziție nu avem. Ce facem ?

 • 19 ianuarie 2016 la 15:40
  Permalink

  CE FACEM CU TAXELE LOCALE LA FALTICENI CARE AU CRESSCUT CU O MEDIE CUPRINSA INTRE 200% SI 1200%.
  CU TOT CU EVALUARE VOR FI CRESTERI FATA DE ANUL TRECUT IN VALOARE MAXIMA IMPUSA DE SITUATII PARTICULARE DE PANA LA 500%
  CUM RAMANE CU SIMULAREA FACUTA DE DL.COMAN IMPREUNA CU DL.ALDEA
  IN CARE TAXELE NU CRESC?
  INTELEGEM CA CEI DOI DOMNI SI-AU DAT MANA,DAR NOI (PROSTIMEA SUNTEM BUNI NUMAI PENTRU A PLATI TAXE SI IMPOZITE MARITE IN CEI 25 DE ANI INDIFERENT DE CEI DE LA GUVERNARE) NU MAI PUTEM SUPORTA!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 5zGRT6 to the field below: