Consilierii suceveni pun în pericol distribuția agentului termic - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Consilierii suceveni pun în pericol distribuția agentului termic

De    •   Publicat acum 4 ani, 13 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

*ei au respins închirierea unor instalații de la TERMICA către noul distribuitor THERMONET

 sedinta CL Suceava 13.01 (2)

Consilierii locali suceveni nu au aprobat, astăzi, proiectul privind închirierea unor bunuri aflate în patrimoniul societății în faliment  Termica,  necesare noului distribuitor Thermonet,  motivul fiind atât suma considerată prea ridicată (100.000 lei lunar), cât și unele neclarități în întocmirea documentației.

Termica  solicitase 400.000 lei pentru închiriere, dar primarul ION LUNGU a spus că “evaluarea noastră arată 100.000 lei pe lună”.

Toate cele 5 comisii ale CL au dat avize favorabile, dar luările de cuvânt au fost contrare.

Consilierul PSD EUGEN GIRIGAN a spus că  “cineva trebuie să-și asume responsabilitatea pentru listă”,  LUCIAN HARȘOVSCHI (PNL)  “aceste țevi trec pe terenul municipiului Suceava, trebuie să închiriem cu valoarea reală de 99.025 lei”, iar VASILE MOCANU (independent)   “S-ar putea să închiriem niște piese care s-ar putea, în realitate, să nu fie și noi să plătim bani”.

Primarul ION LUNGU a răspuns că  “instalațiile există în totalitate, dar nu sunt folosite sută la sută din capacitate, evaluatorul nostru a fost mai profesionist și a pus un grad de utilizare de 25 %.

Comisia de cumpărare a lucrat două luni de zile pe teren, noi am dat lista evaluatorilor, haideți să nu intrăm în blocaj, vor amenința din nou că ne decuplează…

Dacă nu aprobăm astăzi, ne vom trezi mâine cu somații, că ne iau instalațiile, că-s ale lor…”

sedinta CL Suceava 13.01 (1) 

Proiectul a obținut 15 voturi pentru și 2 abțineri, mai fiind necesar un singur vot favorabil.

După închiderea ședinței, HARȘOVSCHI a atins culmea penibilului, spunând, pe fondul discuțiilor generale, că  “prin votul dat astăzi riscăm ca municipiul Suceava să nu mai aibă căldură.

Eu asta am vrut să spun, să se înregistreze și să se știe…  ( rumoare în sală – n.r. )

Singur vorbesc, văd că pe unii nu-i interesează, chiar nu cred că-i în regulă ce s-a întâmplat astăzi”.

În prima parte a ședinței, consilierii locali au aprobat scăderea prețului gigacaloriei pe care îl plătește populația de la 185 la 179,5 lei (datorită scăderii TVA) și plata unei subvenții de 610.560 de lei pentru acoperirea pierderilor reale înregistrate de  Termica  în perioada 1 – 15 octombrie 2015.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 13 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 13, 2016 @ 3:06 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string dNYnkv to the field below: