14 autovehicule blocate de viscol, în județ - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

14 autovehicule blocate de viscol, în județ

De    •   Publicat acum 4 ani, 8 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

 masina zapada blocata

În intervalul 7 ianuarie ora 12 – 8 ianuarie ora 6 judeţul Suceava s-a aflat sub cod galben de ninsori.

Pe pârâul Neagra, în zona oraşului Broşteni, a avut loc o creştere bruscă de nivel şi de debit, cauzată de suprapunerea unor formaţiuni de gheaţă.

Aceasta a făcut ca apa să iasă din cursul normal şi să inunde 8 curţi, 4 anexe, un beci şi un iaz.

La faţa locului s-a intervenit cu utilaje de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni, de la Secţia Dumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc şi de la Ocolul Silvic Broşteni, cu sprijinul pompierilor militari de la Detaşamentul Vatra Dornei.

Situaţia a revenit la normal după câteva ore, când s-a asigurat curgerea normală a pârâului Neagra.

Ninsoarea abundentă a îngreunat circulaţia pe drumurile din judeţ, semnalându-se, prin 4 apeluri la numărul de urgenţă 112, drum cu trafic îngreunat în 4 locaţii, unde au fost cuprinse un număr de 14 de autoturisme în care se aflau 24 de persoane.

Porţiunile de drum afectate au fost DJ 209C între localităţile Moara şi Drăgoieşti (10 autoturisme / 17 persoane ), DJ 208E între Forăşti şi Manolea ( 1 autoturism / 1 persoană ), DJ 208B între Siminicea şi Dumbrăveni ( 1 autoturism / 2 persoane ) şi DC 70A între Bosanci şi Cumpărătura ( 2 autoturisme / 4 persoane ).

Echipaje de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriilor din zonă, împreună cu Secţiile Dumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene, poliţişti şi pompieri au intervenit cu forţe şi utilaje şi au deblocat toate maşinile. Intervenţiile de salvare au durat între 40 de minute şi 1 oră şi jumătate.

Nicio persoană nu a fost afectată şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 8 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 8, 2016 @ 1:00 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zmm7fr to the field below: