Mașini blocate în craterele căscate pe drumul județean 209A, sub coasta Fălticenilor. Riveranii spun că scurgerile de dejecții din canalizarea străzii Sucevei le-a distrus total drumul - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Mașini blocate în craterele căscate pe drumul județean 209A, sub coasta Fălticenilor. Riveranii spun că scurgerile de dejecții din canalizarea străzii Sucevei le-a distrus total drumul

De    •   Publicat acum 3 ani, 7 ianuarie 2016   •   1 comentariu

*drumul face legătura între Fălticeni și comunele Rădășeni și Mihăiești, și se află în administrarea Consiliului Județean Suceava

*de trei ani președintele Cătălin NECHIFOR vorbește despre asfaltarea drumului, dar pănă acum nu i-au ieșit decât promisiunile, faptele mai puțin

masina blocata pe DJ 209 A 05.01

Cum intri pe drumul județean DJ 209 A Fălticeni- Pocoleni-Mihăiești-Cornu Luncii- Mălini- Slatina –Găinești ai senzația că te afli în secolul 18, când drumurile Moldovei erau cărări bătătorite de drumeți. Cu toate că face leagătura dintre Fălticeni și două comune, Rădășeni și Mihăiești, drumul este intens brăzdat de de cratere uriașe în care se poticnesc zilnic 4-5 mașini. Oamenii sună la Primăria Fălticeni, la Consiliul Județean Suceava, fac petiții la Primăriile Rădășeni și Mihăiești, și tot degeaba.

Ca dovadă stă și un articol publicat de cotidianul nostru în urmă cu 2 ani, pe 13 iunie 2013, când semnalam că faptul că în coasta municipiului Fălticeni, chiar lângă iazul de la intrare s-a format o groapă de gunoi a constructorilor, iar drumul este impracticabil. (http://www.ziaruldepenet.ro/2013/06/13/groapa-de-gunoi-de-sub-coasta-falticenilor/) De atunci nu s-a întâmplat mai nimic, iar bătaia de joc continuă.

Pe drumul în majoritate de pământ căscat și pe alocuri cu vagi urme de balast trec zilnic sute de oameni, care fac abonamente la service-uri și sunt clienți fideli ai magazinelor de piese auto. Pentru prea marii din Consiliul Județean Suceava aceste două comune nu există, există doar saci întregi de promisiuni bune de închis gura presei, chiftele pe care președintele Cătălin NECHIFOR le livrează periodic. În urmă cu două luni, președintele PSD al CJ Suceava promitea bani pentru asfaltarea a 5 kilometri din drumul 209 A Fălticeni-Horodniceni care face legătura pe scurtătură cu groapa de gunoi de la Moara, o altă realizare a mandatului PSD.((http://www.ziaruldepenet.ro/2015/10/31/lucrari-la-drumul-falticeni-horodniceni/)

În buricul ținutului roșu, unde PSD deține supremația, incompetența colcăie. Să mai spunem că toți parlamentarii din zona Fălticeni sunt membri PSD- deputatul Ioan STAN, senatorul Ovidiu DONȚU și cvasi-necunoscutul deputat Eugen URICEC.

DJ 209A 05.01 (16)

De la începutul anului 2016, numărul mașinilor care se blochează zilnic în craterele nesimțite crește și arată nivelul implicării drumarilor, dar și a aleșilor din zonă.

DJ 209A 05.01 (5)

 

 • ”Canalizarea de pe strada Sucevei se scurge pe drum. Nu au montat pompele și apa cu dejecții se scurge direct pe drum”

 

Persoanele care locuiesc la intrarea pe drumul județean DJ209 A, chiar sub coasta Fălticeniului, cred că podurile de gheață au apărut din cauza faptului că apa menajeră refulează din canalizarea vestitei străzi Sucevei și curge pe drum.

DJ 209A 05.01 (20)

“Mizeria din canalizarea de pe strada Sucevei curge pe drum, deoarece nu au montat pompele care ar fi trebuit să o pompeze în deal și de acolo spre stația de epurare. Acum se scurge pe drum și se formează podurile de gheață și craterele în care rămân mașinile celor care trec pe aici”, ne-a declarat Petrică ARCIP, unul dintre locuitorii din zonă.

DJ 209A 05.01 (7)

 

Acesta este supărat pe șefii administrației publice locale din municipiul Fălticeni, cărora le-a solicitat ajutorul dar nu  au fost receptivi: “Duminică am rămas blocat cu mașina în craterul din drum. L-am sunat pe dl primar Cătălin COMAN, dar nu mi-a răspuns, și atunci l-am sunat pe dl viceprimar BULAICON, care mi-a promis că luni vor interveni și se va rezolva problema. Luni nu a venit nimeni și nu s-a mai rezolvat. L-am sunat iarăși  pe dl Bulaicon, dar nu mi-a mai răspuns la telefon, probabil știa de ce îl sun. Nimeni nu face nimic și cred că nu fac pentru că probabil drumul figurează reabilitat. De ani buni nimeni nu face nimic, de unde să scoată bani acum? Primarul s-a împrumutat să facă piscine la Nada Florilor, nu să facă drumuri…

 

 DJ 209A 05.01 (10)

Ieri, la intrarea pe DJ209 A, la mai puțin de 300 metri de strada Sucevei, șapte mașini (de atâtea am aflat noi, posibil să fie mai multe n.r.) au rămas blocate în craterele din noroi, gheață și mizerie, iar șoferii au apelat la rude, cunoștiințe sau prieteni pentru a ieși la liman.

DJ 209A 05.01 (2)

 

„Hai domnule, mai crezi în basme? Crezi că rezolvi cu un articol ceva, dacă de ani întregi nu fac nimica-nimicuța! La alegeri vin să le dăm votul, că așa a venit și FLUTUR la Pocoleni că face, că drege și a dres-o rău. Copchii ăștia de NECHIFOR și COMAN să facă ceva ? Rămân a doua oară în rahatul din Fălticeni, nu vezi că stă la rece în gheață ? La Suceava PSD, la Fălticeni PSD…Vrei să vină Mediul să facă ceva? Curge rahatul pe strada Sucevei și ăștia dau artificii în centrul Fălticeni-ului și dansează trei catrințe de 2 miliarde!  Vrei mata să schimbi ceva? Nimicuța nu schimbi dacă și ăștia tineri tot …I-am votat pe puiuții ăștia, dar e la fel ca pe vremea lui FLUTUR, ne-a spus unul dintre șoferii supărați că au rămas blocați în poarta municipiului.

 masina blocata pe DJ 209 A 05.01.16(2)

”Drumul acesta care face legătura între Fălticeni și Mihăiești l-a dat asfaltat, în presă, domnul NECHIFOR cu fonduri de la guvern- cei 10 km de drumuri județene care trebuiau asfalți până la sfârșitul anului. Sunt o persoană care fac zilnic cinci drumuri pe zi pe acest drum!!! Locuitorii din Pocoleni au făcut o petiție la Primăria comunei Rădășeni și vom merge și la Consiliul Județean pentru a obține un răspuns”, ne-a declarat A.T.P..

 

Restul cuvintelor sunt de prisos, imaginile vorbesc de la sine.

 

DANIEL BOGHIȚĂ

DJ 209A 05.01 (6) DJ 209A 05.01 (20) DJ 209A 05.01 (1) DJ 209A 05.01 (4) DJ 209A 05.01 (7) DJ 209A 05.01 (8) DJ 209A 05.01 (9) DJ 209A 05.01 (10) DJ 209A 05.01 (11) DJ 209A 05.01 (12) DJ 209A 05.01 (13) DJ 209A 05.01 (14) DJ 209A 05.01 (15) DJ 209A 05.01 (16) DJ 209A 05.01 (17) DJ 209A 05.01 (18) DJ 209A 05.01 (19)

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 7 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 7, 2016 @ 11:34 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Paul spune:

  Mulțumim pentru articol ,poate așa cineva își va aminti și de groapa asta de drum .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string KkcPZB to the field below: