Cum a ajuns ruine fostul consulat austriac de la Fălticeni (3): Rateul lui RĂDULESCU și revenirea aprobată - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Atitudini  >  Articolul curent

Cum a ajuns ruine fostul consulat austriac de la Fălticeni (3): Rateul lui RĂDULESCU și revenirea aprobată

De    •   Publicat acum 4 ani, 5 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

Consulat austriac 03.01.15(4)

După ce, ani la rând, a fost distrus și furat, peste consulatul austriac din Fălticeni se părea că dă norocul. Când nimeni nu se mai gândea, pe 30 aprilie 2014 vicepreședintele CJ – fălticeneanul ALEXANDRU RĂDULESCU propunea un proiect de hotărâre privind închirierea prin licitație publică a unei suprafețe de teren de pe strada Sucevei, nr. 47.

Ne-am făcut iluzii! Deci, nu se dorea reabilitarea clădirii, ci numai o licitație publică pentru închirierea a 250 de metri pătrați pe o perioadă de 5 ani. Prețul minim de pornire ar fi fost de 25 de bani metrul pătrat pe lună.

6 (7)

La dosar era anexat un raport de evaluare, întocmit de  Belcasa  Suceava, care aducea prețuri comparabile din Suceava, Burdujeni și Moara.

Dar, din start, proiectul lui RĂDULESCU s-a dovedit făcut  pe genunchi,  chiar și numai pentru simplul fapt că localizarea era făcută  “în zona Băncuța, unde s-au constatat alunecări de teren”.

Sesizând inadvertențele și pentru a-l feri de eventuale întrebări, președintele CĂTĂLIN NECHIFOR retrage operativ proiectul de pe ordinea de zi, spunând că va reveni.

Consulat austriac 03.01.15(10)

Așa se va întâmpla după aproape un an – pe 12 februarie 2015, după încă o iarnă trecută peste fostul consulat austriac, primarul de Fălticeni CĂTĂLIN COMAN  “adresează rugămintea”  pentru transmiterea dreptului de administrare (corp A și corp B) și a terenului de 4.612 m.p. El expune și motivul demersului: “Pentru realizarea unor proiecte de investiții din fonduri guvernamentale sau europene”.

7 (9)

Extrem de operativ, în ședința din 27 februarie 2015 vicepreședintele CJ RĂDULESCU propune transmiterea imobilului compus din 3 clădiri (C1, C2, C3) în administrarea Consiliului Local Fălticeni. El detaliază: C1 – spațiu administrativ, 353 m.p., valoare 49.000 lei, C2 – magazie, 190 m.p., 43.000 lei și C3– depozit carburanți, 20 m.p., 4.600 lei. Terenul de 4.612 m.p. avea o valoare de 325.000 lei.

Ședința respectivă l-a adus în fața consilierilor județeni pe COMAN, care a încercat să-i convingă de faptul că  varianta pe care am identificat-o acum este, eventual, un centru cu caracter social, pentru bătrâni sau pentru copii, cu respectarea tuturor detaliilor tehnice de arhitectură”.

Un alt fălticenean, consilierul DAN DASCĂLU își exprima părerea că  dincolo de intenția lăudabilă a Primăriei Fălticeni, tare mă tem că ceea ce interesează este doar pământul de acolo, așteptând ca acea clădire să se dărâme”.

 8 (5)

Până la urmă, proiectul a trecut la vot, așa încât fostul consulat austriac și terenul aferent urmau să fie administrate pe plan local.  Sau, cel puțin, așa se credea atunci… Așteptarea va continua, citiți mâine în  ZdpN !

TEODOR PUȘCAȘU

Consulat austriac 03.01.15(12)

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 5 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 5, 2016 @ 7:35 pm
 • Sub: Atitudini, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string K6BILB to the field below: