ACŢIUNE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTI PENTRU RESPONSABILIZAREA PIETONILOR - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

ACŢIUNE DESFĂŞURATĂ DE POLIŢIŞTI PENTRU RESPONSABILIZAREA PIETONILOR

De    •   Publicat acum 3 ani, 3 ianuarie 2016   •   Fara comentarii

trecere pietoni pietoni mai multi

Traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă în continuare cauzele unor accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, la data 29.12.2015, în intervalele orare identificate cu risc, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, biroul şi formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi desfăşurat o acţiune la trecerile pentru pietoni, dar şi în zona adiacentă acestora şi pe arterele din localităţi.

Pentru neacordare prioritate pentru pietoni a fost reţinut un permis de conducere, fiind ridicate şi 2 certificate de înmatriculare şoferilor.

În doar câteva ore au fost identificaţi şi sancţionaţi contravenţional 58 de pietoni care au încălcat legislaţia, traversând strada neregulamentar, deşi existau marcaje pietonale la maxim 300 de metri de locul săvârşirii contravenţiei.

În total, în cadrul acţiunii au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.505 lei.

 

“Reamintim cetăţenilor că se impune respectarea unor reguli elementare de autoprotecţie, menite sa prevină evenimente rutiere nefericite, având în vedere faptul că traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii de trecere pentru pietoni sunt printre principalele cauze ale accidentelor rutiere cu consecinţe deosebit de grave.

Minorii,trebuie să traverseze străzile sau drumurile pe marcajul pietonal prin dreptul indicatoarelor ,,TRECERE  PENTRU  PIETONI” iar acolo unde sunt instalate semafoare , numai la culoarea verde a acestora. Înainte de a traversa prin aceste locuri, este necesara asigurarea atentă din ambele sensuri.

Pietonii trebuie să circule numai trotuare sau pe potecile laterale amenajate, sau acolo unde acestea nu exista să se deplaseze numai pe partea stânga a drumurilor publice , cât mai aproape de margine. Traversarea drumurilor publice se face numai prin locuri special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje si pe culoarea verde a semaforului, după o temeinica asigurare. In cazul bicicliştilor, nesemnalizarea  si neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers,in special spre stânga si la plecarea de pe loc, sunt abateri care constituie cauze principale ale evenimentelor rutiere care apar din culpa lor.

Pe lângă respectarea cu stricteţe a normelor rutiere, în relaţiile care intervin in traficul rutier este necesar sa existe şi politeţe – mod de comportare care se caracterizează prin buna cuviinţă, respect, amabilitate, in relaţiile cu ceilalţi participanţi la trafic .

Aşadar pe lângă atenţie, îndemânare , corectitudine ,traficul rutier presupune şi o atitudine binevoitoare si respect faţă  de partenerul de drum.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia pietonilor şi cu privire la consumul de băuturi alcoolice, multe dintre victimele accidentelor rutiere consumând alcool şi deplasându-se sinuos pe partea carosabilă sau chiar căzând pe suprafaţa de rulare datorită stării de ebrietate”, a precizat biroul de presă al IPJ Suceava.

 

SORIN  NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 3 ianuarie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 3, 2016 @ 5:22 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com