Legea pensiilor nesimțite pentru parlamentari, promulgată de Klaus Iohannis - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri nationale  >  Articolul curent

Legea pensiilor nesimțite pentru parlamentari, promulgată de Klaus Iohannis

De    •   Publicat acum 3 ani, 23 decembrie 2015   •   1 comentariu

Parlamentarii români care au încheiat un mandat complet și nu au mai fost realeși vor beneficia de modificarea Statutului deputaților și senatorilor privind acordarea unei pensii speciale.

Sursa foto: RFI

Sursa foto: RFI

Valoarea acesteia se va stabili în funcție de numărul de mandate încheiate, dar în limita a maxim trei, cu un cuantum de 0,55% din valoarea indemnizației de parlamentar: pentru un mandat pensia va fi de 1550 lei, pentru două mandate 3100 lei, iar de la trei mandate va fi de 4600 lei.

Președintele a trimis legea la parlament spre reexaminare, în luna aprilie, însă senatorii și deputații PSD și ALDE au susțin proiectul, iar acesta a trecut a doua oară.

Iohannis nu mai putea respinge proiectul a doua oară, dar ar fi putut contesta la Curtea Constituțională, lucru pe care l-a anunțat că nu îl va face.

Parlamentarii care au fost condamnați pentru fapte de corupție, ultraj, tulburarea de posesie, distrugere calificată și distrugere în culpă,comise în timpul mandatului nu vor beneficia de pensiile speciale.

DANIEL BOGHIȚĂ

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 ani, 23 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 24, 2015 @ 9:06 am
 • Sub: Ştiri nationale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. gruia spune:

  Cred ca e o mare nedreptate facandu-se asemenea diferentieri,dar ce zicem de indemnizatia de 4500 lei pentru asa-zisii revolutionari acordata la peste 27000 de oameni.Mai mult revolutionarii din judetele Moldovei s-au uitat la televizor sau au mers pana in fata Primariei si au obtinut brevetul .Ordonanta este data in 2014 de Ponta ca si toate celelalte asa ca bine am facut cand am votat cu totii rosu.Cred ca o sa vedem rosu in fata ochilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pFU0ME to the field below: